Skip to main content

“Nu mai vreau să merg la Biserică, domnu’ Toni!”

Aud adesea aceste vorbe si îmi este milă de acești oameni, pentru că mă întreb: “Oare nu sunt dintre aceia din pilda lui Hristos cu năvodul?” Când Hristos ne-a spus că un pescar a scos năvodul, dar în el s-au prins si pești sau crustacee nefolositoare, iar pescarul le-a aruncat înapoi în baltă (Matei 13:47-49)? Eu le-aș spune acestor oameni: “Ia vezi, mai poți sa vii la Biserica? Ia verifica dacă Hristos te mai vrea?”

De când si până când trântești ușa Bisericii cum vrei crezând că e ușă de cârciumă? De când si până când crezi că ți se permite să dezonorezi Casa Domnului? Dacă te-ai înrola in armată ai putea sa o părăsești când vrei și apoi să te întorci ca o floare? Sau de la job poți pleca când vrei si sa te întorci peste trei luni? Deci dacă cu lucrurile pământești trebuie sa fim serioși, oare cum trebuie sa fim cu cele duhovnicești?

Să luam aminte la cuvintele care ne cer să cinstim Casa Domnului si sa nu credem că e casa nimănui, ci vom fi judecați după cum o tratăm: “Păzeşte-ţi piciorul când intri în Casa lui Dumnezeu şi apropie-te mai bine să asculţi, decât să aduci jertfa nebunilor, căci ei nu ştiu că fac rău cu aceasta. 2 Nu te grăbi să deschizi gura şi să nu-ţi rostească inima cuvinte pripite înaintea lui Dumnezeu, căci Dumnezeu este în cer, şi tu, pe pământ; de aceea să nu spui vorbe multe. 3 Căci, dacă visele se nasc din mulţimea grijilor, prostia nebunului se cunoaşte din mulţimea cuvintelor (Eclesiastul 5:1-3).” Petre Țuțea a prețuit așa de mult Biserica încât a spus: “În afara slujbelor de Biserică nu exista scara către Cer, ce pustiu ar fi spațiul dacă nu ar fi punctat de Biserici!”

Vezi dacă mai ești din Biserica lui Hristos sau ai fost luat din năvod si aruncat din nou in balta lumii.

Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece