Skip to main content

“Am simțit duhul morții în mintea mea…”

Azi mi-a scris un domn de la psihiatrie, mintea lui e plină de psihoze, îmi scrie obsesiv, incoerent, disperat, îi simt durerea si îi simt chinul minții, văd cum e hărțuit de demoni, îl fac să se creadă eroul planetei când el este un biet suferind, cu mare credință mă rog pentru el. Dar m-am întrebat de ce tot mai mulți copii, tineri, adulți, bătrâni ajung în situația aceasta?

Îmi scria o tânără că a privit la un desen animat împreună cu copilul ei, desen plin de magie si vrăjitorie, personajul arunca niște vrăji și invoca ceva. Deodată a simțit o neliniște mare si un duh de moarte care o urmărea. Un gând obsesiv a început să-i persiste în minte: “Ia-ți la revedere de la soț si copil pentru că nu-i vei mai vedea!” Doamna aceasta si-a dat seama că e un atac demonic, s-a rugat, a cerut protecție si a simțit pace. Dar un om care nu știe să se apere prin Hristos? Dar un om care nu crede că poate fi atacat astfel ce se întâmpla?

Suntem predispuși bolilor mintale nu pentru că suntem prea stresați, nici că mâncam E-uri, nici că avem prea multe probleme, ci pentru că L-am alungat pe Dumnezeu din mințile noastre si L-am înlocuit cu gunoaiele si mizeriile lumii. Nu sunt pline spitalele de boli mintale din cauza trădărilor în dragoste, pentru că acestea au fost mereu, ci pentru că mințile noastre si-au pierdut protectorii. Am alungat îngerii si invocam zilnic demoni prin ce privim, prin ce vorbim si prin ce facem. Hristos ne-a spus că fiecare om vine pe lume cu un protector, care vede pururea fata Domnului si vai de cei ce alungă acești protectori atât de prețioși (Matei 18:10).

Te las cu aceste gânduri: “Îngerul Domnului tăbărăște în jurul celor ce se tem de El și-i scapă din primejdie” (Psalmul 34:7). Biblia ne zice că un singur înger “poate face o tabără întreaga” în jurul tău? Cum așa? Pentru că prezenta lui te învăluie ca o manta protectoare, o manta contra demonilor, iar sângele Jertfei Lui Hristos îți este sigiliu. Ai tu această protecție?

Cu prețuire,
Toni Berbece