Skip to main content

De Moș Nicolae nu-L jefuiți pe Hristos si nici pe copiii voștri…

Astăzi ascultam la Radio o scrisoare “înduioșătoare” scrisă de un copil părăsit de tatăl lui către Moș Nicolae, cumva că-i lasă acolo un pahar de lapte ca să mai stea deoarece simte nevoia acest copil să vorbească cu Moș Nicolae ca și cu un tată. M-a revoltat această minciună ordinară în care lumea zace. De ce nu sunt învățați copiii să vorbească cu Tatăl Ceresc, care există și care chiar poate răspunde, care chiar ascultă “of-ul” si intervine prin moduri miraculoase. De Crăciun jefuirea omului continuă în cel mai absurd mod posibil. Omul e jefuit de Hristos, iar Hristos este jefuit de meritul salvării omenirii. Există miliarde de mărturii că Hristos a ascultat, dar îmi poate spune cineva dacă Moș Nicolae a răspuns măcar la o rugăciune? Vă zic clar că nu!

Eu si Gabriela le voi lua azi cadouri copiilor, dar le vom spune despre cum Hristos ne-a umplut tot anul ghetele si încălțămintea cu picioare sănătoase, cu un trup binecuvântat cu vlagă, cu o minte întreagă si cu putere si înțelepciune pentru a munci. Eu si mămica lor le vom spune despre cum nu un Moș, despre care nu știe nimeni cine a fost mai exact si ce a făcut, ci despre cum Hristos ne-a oferit si anul 2022, pentru că dacă n-ar fi fost Crucea Sa, omenirea de mult ar fi fost ștearsă cu buretele, iar noi n-am fi fost nici in povesti.

Le voi spune copiilor mei că Tatăl Ceresc, Cel îmbătrânit de zile, cum L-a văzut Profetul Daniel, chiar poate să audă rugăciunile tale, pe când tot ce-i adresezi lui Moș Nicolae sau Lui Moș Crăciun e irosit si aruncat pe apa sâmbetei. Nu mai irosiți mulțumiri, nu mai irosiți rugăciuni, Diavolul își freacă palmele de fiecare dată când oamenii cred in basme și-L ignoră pe Hristos, care este sursa binecuvântării noastre. De cele mai multe ori Diavolul nu vine cu coarne si copite, ci in Moși simpatici, care fură omenirii șansa de a fi ascultată si fi recunoscătoare lui Hristos pentru Jertfa Sa. Așadar, le voi lua copiilor cadouri dar le voi spune ca sunt de la Cel mai Mare, Simpatic si Bogat Rege, Regele Hristos!

“Din El, prin El și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin” (Romani 11:36)!

Cu prețuire,
Toni Berbece