Skip to main content

Anul acesta Halloween-ul a făcut cancer

De ce am ales tocmai acest titlu? În primul rând, ca o mică scuză aș vrea să spun că, a pune cuvântul halloween lângă cuvântul cancer poate fi un mic pleonasm, pentru că cele două cuvinte fac parte din aceeași categorie de morbiditate. Amândouă se costumează în moarte și vin și-ți bat la ușă când nu te așteți. Uneori în miez de noapte, uneori chiar în mijlocul bucuriei și a petrecerii.

În America, anul acesta, este o mare problemă. Autoritățile au sfătuit cetățenii să nu se mai costumeze în clovni ca să nu riște să fie împușcați. De ce? Pentru că niște indivizi extrem de răi au ales să se costumeze în clovni și să atace oameni pe stradă fără nici un motiv. Este bine cunoscut acum „curentul clovnii ucigași”.

Tuturor le este groază de această sărbătoare. Dacă până acum cu toții se pregăteau, își cumpărau costume, cumpărau prăjituri și bomboane pentru a-i primi pe copiii „drăgălași ” costumați în monștri, de acum cu toții stau cuminți pentru ca nu cumva în loc de cuțit de plastic, clovnul acela simpatic sau monstrul de la ușă să aibă chiar unul de metal.

Anul acesta Halloween-ul nu va mai fi o petrecere chiar așa de jucăușă, ci una cu adevărat înfricoșătoare, așa cum de altfel și-au dorit să fie. Oare putea ieși ceva bun din chestia asta? Oare putem culege noi mere bune dintr-un măr pădureț? Nu ne învață Biblia să nu căutăm lucruri de valoare în lucrurile de nimic ale lumii?

Însuşi “părintele” modern al “bisericii lui Satan”, Anton Szandor LaVey, a declarat de mai multe ori că Halloween este una dintre cele mai mari sărbători în calendarul satanic, alături de “Noaptea Walpurgica” sau Sabatul vrăjitoarelor, de pe 1 mai.

Nu uitați că îngerilor le place albul și lumina. La mormântul lui Cristos, după ce Acesta a biruit moartea, s-au arătat acolo doi îngeri îmbrăcați în alb și încojurați de lumină. Ideea aceasta de costumare în demoni nu o pot trata chiar ca pe ceva naiv. Doar cei prostuți merg la propaganda diavolului fără să știe unde sunt. Și problema e că gloanțele celui rău nu fac diferența dintre gură cască și alții. Și cei mai puțini informați vor fi uciși de gloanțele răutății lui. Atenție la ce sărbătoriți. Creștinii au doar săbători curate și sfinte neamestecate cu alcool, sex, prostie și demonism.

Vă las cu prunca aceasta a lui Pavel: „Cercetați ce este plăcut înaintea Domnului, și nu luați de loc parte la lucrurile neroditoare ale întunericului, ba încă mai de grabă osândiți-le” (Efeseni 5:10-11).