Skip to main content

Ar fi bine să nu cunoști…

Ar fi bine să nu cunoști niciodată beția ca mai apoi să te chinuie pofta de alcool și să-ți sclipescă ochii după fiecare sticlă de tărie. Ar fi bine să nu lași să-ți intre în carne acest viciu care distruge sănătatea, familia și care golește buzunarul și mintea de rațiune.

Ar fi bine să nu cunoști niciodată drogurile, ele intră ca un miraj și ies ca cel mai crunt coșmar, sunt ca înghițirea unei bomboane care mai apoi se transformă în șarpe în interiorul tău. Mulți au văzut cel mai hidos chip al morții prin acest viciu. Stai departe!

Ar fi bine să nu cunoști niciodată mai multe femei sau mai mulți bărbați în sensul intim înainte de a te căsători. Am fost creați să împărtășim intimitatea noastră sexuală cu o singură persoană (Doamne ferește de o nenorocire care să ne despartă de persoana cu care ne-am unit). Omul nu a fost creat să testeze din punct de vedere sexual, pentru că testarea aceasta are un preț mult prea scump, prețul poate fi o boală incurabilă, poate fi distrugerea capacității de a fi credincios celei/celui pe care până la urmă o/îl alegi. Nu testați ci dăruiți-vă fără rezerve persoanei pe care ați ales-o! Nu fiți pofticioși în acest sens!

Ar fi bine să nu cunoști niciodată trădarea și călcarea în picioare a sentimentelor aproapelui, o dată ce ai făcut-o vei călca machiavelic orice inimă și te vei face astfel frate cu cel ce distruge, fură și ucide.

Ar fi bine să nu cunoști jocurile de noroc, nici măcar pariurile sportive și păcănelele, ștreangul a văzut mulți oameni care au început “să joace” trei lei și au ajuns să-și vândă casa și să-și înfometeze familia.

Ar fi bine să Îl cunoști pe Cristos care este echilibrul, bucuria, pace și dragostea desăvârșită. Avându-L pe El nu te va mai tenta nicio ispită.

Cu prețuire,

Toni Berbece