Skip to main content

Articol pentru familii – Nu uita!

Nu uita că două, trei ore de vorbă cu soțul/soția sunt mai importante decât orele în care te închizi în cutiuța ta cu jucării (Netflix, PlayStation, etc). Ai crescut, ai de condus o familie, nu mai ești puiul mamei lăsat să se joace cu copiii în parc cât dorește. Fără comunicare cu partenerul tău de viață a căsniciei barcă ia apă, furtunile vieții o scufundă, pentru că nu aveți o strategie de scos apa din ea, pentru că fiecare se concentrează pe vâsla lui și nu pe liniștea dintre vâsle.

Nu uita că nu mai ești la mămica, unde doar ea, sărăcuța, gătea, spăla vase, călca, făcea patul și strângea ciorapii aruncați prin casă, pe care se lipeau muștele. Acum e rândul tău să faci aceste lucruri, e rândul tău să îngrijești o casă, o familie, o gospodărie. Altfel se întâmplă cum mă speria mama când eram flăcău la ea acasă: “Pune mâna și strânge după tine că altfel gândacii o să te mănânce!” Pentru că mereu mi-a fost frică de gândaci, am învățat să-i țin departe.

Nu uita că nu mai ești la mămica sau tăticul acasă, înaintea cărora lăsai buzița în jos, te rostogoleai sau te dădeau cu fundulețul de pământ pentru a primi ceva. Aici nu mai merge cu manipularea emoțională, aici, în viața reală, muncești și cum îți așterni așa dormi, chiar și în iubire, cum dăruiești așa primești. Totul e pe bune, totul e pe merit nu ca la examenele la care trișai cu copiuțele în mânecă. Investești ai, nu inestești nu ai!

Nu uita aceste două principii din Efeseni 5, care aduc pace în casă: “Şi, după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile.” – cu alte cuvinte luati-vă un soț demn de a fi urmat!

“Tot aşa trebuie să-şi iubească şi bărbaţii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine îşi iubeşte nevasta se iubeşte pe sine însuşi.” – cu alte cuvinte luați-vă o soție doar dacă sunteți gata să o iubiți ca pe voi înșivă!

“Ce vrei să ți se facă, fă!”

Cu prețuire,

Toni și Gabriela Berbece