Skip to main content

Aveți grijă la “starea de relaxare”…

Foarte mulți oameni i-au făcut promisiuni lui Dumnezeu în Pandemia aceasta. La tronul lui Dumnezeu au ajuns milioane de rugăciuni de genul: “Doamne, dacă nu mor de Covid 19 ma las de pacate!”; “Doamne, dacă mama cu tata nu mor de Covid 19 ma predau ține!”; “Doamne, dacă nu mă bagă în șomaj, voi dărui mai mult celor sărmani!” Toate au trecut cu bine și apoi există riscul de a intra ca Faraon în “starea de relaxare”.

Faraon l-a pus pe Moise să se roage pentru țara lui ca să plece broaștele, dar apoi ne spune Biblia că atunci când a văzut că are răgaz să răsufle în voie și-a împietrit inima și nu a ascultat de Dumnezeu. Să nu fiți ca Faraon, nu intrați în starea de relaxare spirituală uitând ce promisiuni i-ați făcut lui Dumnezeu. Poate ați făcut și promisiunea aceasta: “Doamne, dacă se mai deschid Bisericile din nou și nu vine sfârșitul lumii, promit că nu mai lipsesc de la nicio slujbă!” Să nu care cumva să uitați.

Unii au promis că nu mai beau, că nu mai fură, că nu mai curvesc sau preacurvești, că nu se mai droghează, că se lasă de anturaje proaste, aveți grijă că ieșim fără declarații oriunde ne dorim și ușurel se vor deschide toate, să nu ne trezim în starea aceea de relaxare făcând toate blestemățiile dinainte de pandemie. Unii au promis că iartă, că nu mai divorțează, că vor avea grijă de părinți, că vor citi Biblia și se vor ruga, că…. multe altele. Fiți cinstiți, ce ați promis înaintea Cerului faceți, iar dacă nu ați promis nimic, nu-i timpul pierdut. Dumnezeu așteaptă întoarcerea oricărui păcătos spre El, iar El ne promite o viața binecuvântată!

Cu prețuire,

Toni Berbece