Skip to main content

Bătut până la sânge în numele “Sfintei Cruci”

Un preot din Dorohoi a bătut un băiețel creștin “de orientare” penticostală pentru că nu și-a făcut semnul crucii, așa cum ortodocșii îl fac. Aș vrea să fim foarte bine înțeleși, penticostalii, baptiștii sau orice altă denominațiune nu fac semnul crucii specific ortodox pentru că nu vor să se asocieze cu anumite doctrine nebiblice ale acestora (cum ar fi moaștele), ci nu pentru că disprețuiesc crucea. La urma urmei Crucea este cea prin care toți cei care credem suntem mântuiți.

Hristos nu ne-a lăsat nicăieri obiceiul de a face semnul crucii, El ne-a lăsat botezul la maturitate, ne-a lăsat împărtășirea cu pâinea și vinul care simbolizează trupul și sângele Său, însă nicăieri nu ne-a zis să ne facem cruce. Nu e ceva greșit să-ți faci semnul crucii, nu am cum să vă arăt că și eu știu să-l fac și l-am făcut de multe ori pentru a le arăta altora că nu am alergie la el ca vampirii la usturoi. Însă să-i faci pe toți păgâni că nu fac semnul crucii ca tine e habotnicie și semn clar că ești stăpânit de ură.

Am făcut și eu religie la școală deși puteam să refuz, însă am făcut-o cu un profesor ortodox, deși sunt de altă orientare creștină. Așadar, nu am fost niciodată un segregaționist. Dar niciodată nu am fost înjosit pentru că la sfârșitul rugăciunii nu-mi făceam cruce. Ba din contră toate discuțiile de la ora de religie se purtau între mine și Domnul profesor pentru că eram singurul din clasă care cunoșteam Biblia, iar la liceu profesorul îmi cerea referate doar mie pentru că-i plăcea cum analizez pasaje din Scriptură.

Dar să aud azi că un preot profesor de religie a rupt urechea unui copilaș și l-a și dat cu capul de perete cum ziceau colegii, iar apoi să-l lase să plece sângerând acasă nu mai e creștinism, ci un comportament demonic. Violența în numele Crucii a fost mereu o ipocrizie demnă de Iuda sau de Izabela. Satana a căutat mereu să hulească credința creștină punând în spatele ei violențe făcute de oameni religioși, care nu aveau nicio treabă cu Hristos. La fel face și azi!