Skip to main content

Biblia sau uleiul si berea

Am văzut filmulețul acela în care un tânăr îi punea pe oameni să aleagă între o Biblie (pe care n-au citit-o niciodată) si o bere. Bineînțeles ca 99% alegeau berea. O bere pe care o beau in 2 minute face mai mult pentru unii decât o Biblie care îți poate oferi o viață curată si îți asigură veșnicia. Ieri am vorbit cu un tânăr care mă știa de pe internet si m-a făcut eretic doar pentru că i-am atras atenția că drogurile, curvia si viciile îl vor distruge aici si dincolo o vesnicie. Îl trăgea violent de mâna pe prietenul lui si urla la el sa nu mă mai asculte că am mare putere și că-l voi convinge să se întoarcă la Hristos. Apoi iar striga la mine că sunt eretic. L-am întrebat dacă a citit vreodată Biblia. Bineînțeles că nici nu s-a atins de ea, însă el era “expert” în a identifica “ereticii”. Tot acest tânăr m-a uimit că a dat cu tămâie pe lângă mașina mea. Diavolul nu mai fuge nici de tămâie, ci dă cu fum de tămâie ca să ia fața oamenilor, însă trăiește în toate păcatele la fel ca supușii lui.

De 1 Decembrie am dat sute de Biblii în Piața Universității și mă gândeam că dacă ne-am alege politicienii după gradul de sfințire si nu după sticla de ulei pe care ne-o dau pe la poartă am schimba națiunea aceasta. Suntem ușor de momit ca popor cu o bere si un mic, cu o găleata si cu o sticla de ulei, iar pentru mărunțișurile acestea închidem ochii la orice destrăbălare si corupție a mai marilor noștri. Cât timp noi nu iubim Scripturile ca popor, vom alege doar oameni care trăiesc cu același dispreț față de Hristos.

Cineva mi-a spus că un politician, care s-ar putea sa candideze la următoarele alegeri, și-a angajat consilier ca să îl învețe cum să se comporte ca un bun crestin ca să “însele” populația religioasă a acestei țări. De imitat creștinismul prin mersul la Biserică si făcutul de cruci suntem experți, dar de trăit creștinismul zi de zi suntem falimentari. De aceea tara e plină de religiozitate, nu si de Hristos. Căci Biblia ne spune: “Dacă cineva crede că este religios, dar nu-şi ţine în frâu limba, îşi înşală inima, religia lui este fără valoare. Religia curată şi nepângărită înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să ai grijă de orfani şi de văduve în necazurile lor şi să te păstrezi neîntinat de lume” (Iacov 1:26-27).

Cu prețuire pentru adevăr,
Toni Berbece