Skip to main content

“Am avut un vis îngrozitor cu sfârșitul lumii…”

Când am fost în Lupeni la câteva familii nevoiașe cu alimente și cadouțe pentru copii, la intrarea pe o străduță ne aștepta o femeie, inițial am crezut că dorește și ea ajutor material, însă ea avea o nevoie mult mai mare de atât. L-a oprit pe Marius (pastorul Bisericii Profides din Lupeni) si i-a spus că are ceva foarte important să-i zică. Am rugat-o să ne aștepte să vizitam o familia cu șase copilași si apoi stăm de vorba.

Când am ieșit de la acea familie, femeia era tot acolo, ne aștepta si i-a spus lui Marius un vis care ne-a înfiorat deși știm că se va întâmpla curând. A visat că revenise Hristos pe pământ, erau îngeri peste tot, îngeri cu trompete care sunau puternic (deși nu cred că a citit din Biblie despre acest lucru), iar în mijlocul oamenilor coborâse pomul vieții, însă disperarea acestei femei era că nu se putea apropia de pom deși era atât de aproape de el. Știa foarte bine ce a visat deși nu e o femeie credincioasă, știa că Hristos chiar va reveni curând pe pământ să-si ia frații, să-i ia pe copiii lui Dumnezeu, care au acceptat iertarea prin Hristos. Era disperată și îngrijorată că ea nu s-a putut hrăni din pomul vieții. Însă știa că mai are timp să îndrepte acest lucru, iar Marius a îndemnat-o să se întoarcă urgent la Hristos.

Am meditat la visul acestei femei si mă gândeam că dacă Hristos a coborât în visul unei femei atât de simple, o femeie din cel mai sărac cartier din Lupeni (un oraș atât de mic), oare Hristos nu ți-a vorbit si ție oriunde te-ai afla si oricine ai fi? Mă gândeam că Hristos nu lasă pe nimeni neînștiințat, iar în ultimul timp aud tot mai des despre vise ale oamenilor cu Răpirea si Sfârșitul Lumii, unii visează chiar Judecata de Apoi, însă cel mai important este că oriunde te-ai uita sau asculta vezi semne ale revenirii lui Hristos si semene ale sfârșitului. Oamenii se întorc la El ca niciodată, căci cei înțelepți înțeleg că nu mai e mult si vine Domnul. Iar în cartea Apocalipsa este unul dintre versetele mele preferate, care spune: “Duhul şi Mireasa zic: „Vino!“, iar cel ce aude să zică: „Vino!“ Cel însetat, să vină; iar cel ce doreşte, să ia fără plată apa vieţii” (Apocalipsa 22:17)!

Cu prețuire,
Toni Berbece