Skip to main content

Biserica de 1 milion de oameni

În scurta vacanță într-o țară musulmane, Dumnezeu a făcut miracolul de a întâlni un frate creștin din Nigeria. De ce așa? Omul acesta mi-a povestit toată ziua despre trezirea spirituală din țara lui și a întețit focul în inima mea pentru a dori o trezire și în România. De peste 60 de ani Nigeria are parte de cea mai mare trezire spirituală din lume care se întețește (o țară 50% musulmană care are printre cele mai temute organizații teroriste, una dintre ele e Boko Haran, deci mult întuneric spiritual). Adunările de evanghelizare adună până la 2 milioane de participanți, iar taberele organizate cu aceste ocazii se întind pe mulți km.

Pastorul de la Redempsion Churche, Enoh Adeboye, a preluat acum câțiva ani o Bisericuță de câteva sute de membri, iar azi numără peste un milion. Fratele nigerian mi-a spus că Pastorul Adeboye nu s-a mulțumit niciodată cu puțin, când Biserica păstorită de el a ajuns să se adune chiar pe un stadion a șocat pe toată lumea când a zis că tot e puțin și a căutat ceva mai mare.

Locul unde e acum Mega Biserica aceasta este de fapt un mic oraș cu o întindere de 3 km pătrați, unde sute de mii de oameni vin să se închine zilnic, iar multi locuiesc acolo ca într-un Paradis spiritual. Au în această “tabără” peste 5000 de case, străzi asfaltate de ei, propriile școli, propria poliție, care mare lucru nu are de făcut, au boxe la fiecare colț de stradă unde se aud predici și cântări creștine, iar guvernul Nigerian își trimite oameni pentru a lua lecții de cum trebuie să fie guvernată societatea și să “fure” idei pe care să le implementeze în toată Nigeria.

Oare se va ridica și Biserica din România la acest nivel? Va reuși să lase în urmă religiozitatea moartă (oase de sfinți, tradiții, superstiții, păgânism, organizații omenești învechite cu pretenții de Biserică și care controlează orice precum securitatea) și să se ridice în Numele Lui pentru a cuceri societatea?

Un lucru îmi doresc cu siguranță înainte de a veni Domnul să-și ia Biserica lui de pe pământ, vreau ca România să aibă parte și ea de o trezire, pentru că nimic din ce s-a întâmplat până acum în această țară nu se poate numi trezire națională, vreau să vedem des cum zeci de mii de oameni îngenunchează și-și dedică deodată viața lui Hristos, iar viețile lor să fie umplute de neprihănirea Lui. Cum am umplut lumea asta cu români, așa aș vrea să umplem și Cerul.

Roagă-te și tu cu mine pentru acest lucru! Cum ar fi ca Hristos să găsească Biserica din România în clocot?