Skip to main content

Biserica nu-i Inspecție Tehnica Periodică

M-a sunat cineva care mi-a spus că ar vrea să mai vină si el la Biserică, tare bine i-a prins când m-am rugat pentru el acum câteva luni, însă iar e rău si tare ar vrea să îi mai fac o rugăciune din aceea. M-am întristat si i-am explicat cu îngăduință că Biserica nu-i ITP, la Biserică nu vi ca la revizie sau ca la schimbul de ulei, pe care-l faci la mașină. Nu vii din când in când, când se adună prea multe păcate si vrei să mai scapi din ele. L-am învățat încă de atunci că a Domnului cale înseamnă perseverență, disciplină si desfatare în neprihănirea Lui. A mai venit un alt tânăr care și-a alergat mama cu toporul, trei ore ne-am rugat pentru eliberarea lui. A plecat bine, plin de pace, însă a ales iar plăcerile lumii, pentru că unii iubesc serviciile Bisericii, dar nu principiile ei. Vor să fie curățiți, eliberați de depresii, de vicii, de boli, de cancer si de tot ce e rău, ca din nou să practice păcatul pentru plăcerile lui. Noi nu înnoim oameni prin Hristos ca iar să o ia spre Iad, ci spre Rai.

Nu dragilor, Biserica e Trup, iar din trup nu pleci si vii când vrei tu. Noi nu suntem precum mâna din Filmul Familia Adams, o mână care pleacă unde vrea si face ce vrea. Mâna slujește tot trupul, nu se smulge din încheietură când dorește cum fac unii cu Biserica lui Hristos. Cine e din Trupul lui Hristos în primul rând se sfințește zi de zi, cum zice Biblia: “Oricine rosteste Numele Domnului, sa se departeze de fărădelege (2 Tim. 2:19)!” Apoi, cine e din Trup ascultă de Cap, care e Hristos, si slujește tot trupul cu supunere si ascultate, nu mai slujește trupul Diavolului prin păcat, nu mai contribuie la lucrările neroditoare ca mai apoi să vina la “servisare” la Hristos.

Noi, Biserica Lui, nu suntem service, nu reparam constant ce oamenii strică prin păcat in mod voit ca iar să se lepede de Hristos, ci ne mai si scuturăm praful peste cei care nu vor să primească Cuvântul, cum Hristos ne-a spus: “Dacă nu vă va primi cineva, nici nu va asculta cuvintele voastre, să ieșiți din casa sau din cetatea aceea și să scuturați praful de pe picioarele voastre” (Matei 10:14). Nu toți care ne ascultă sunt oi, ci imediat se deosebesc caprele, prin rebeliune, neascultare si chiar parșivenie.

“Ei sunt din lume; de aceea vorbesc ca din lume și lumea îi ascultă. Noi însă suntem din Dumnezeu; cine cunoaște pe Dumnezeu ne ascultă; cine nu este din Dumnezeu nu ne ascultă. Prin aceasta cunoaștem duhul adevărului și duhul rătăcirii (1 Ioan 4:5-6).”

Cu prețuire pentri sfinți,
Toni Berbece