Skip to main content

Avem mult si totuși puțin…

Avem cei mai mulți oameni cu carte, cei mai puțini analfabeți de când e România Mare (așa a reieșit la Recensământ), așadar de la an la an tot mai puțini români care nu știu să citească, școala este accesibilă tuturor, însă cu toate acestea în trending pe YouTube sunt niște “manele” si “piese” incredibil de lipsite de bun simț, cultură si inteligență. Acum 50 de ani un procent infim de români aveau facultate, însă nu auzeam “piese” pline de interjecții fără sens, onomatopee si de prostituție. Băncile școlilor nu produc sfinți din oficiu, ci fără Scriptură si teamă sfântă de Dumnezeu, școala ne livrează uneori doar “drăcușori”, care știu să citească, dar care consumă manele si muzică perversă. Mai ieri doi “emancipați” se iubeau de mama focului pe o bancă dintr-un parc din Onești, exact ca în “So-Do-Ma”, fără rușine.

Avem cele mai multe Biserici de când e România Mare, însă cu toate acestea avem cei mai mulți a-t-ei pe cap de locuitor, iar vreo 2,6 milioane de romani nu știu ce credință au, sunt in derivă, precum un om pe o plută rătăcită, iar pluta aceea e in formă de cruce, pentru că le-o dăm s-o pupe, dar nu le spunem ce poate face Crucea lui Hristos pentru ei. Avem atâtea cruci, atâtea turle de Biserica, avem mai mulți preoți, pastori si slujitori bisericești decât profesori și nu-i deloc un lucru rău, însă cu toate acestea se îngroașă rândul oamenilor care nu știu mai nimic despre Hristos. Avem acces la Biblie cum n-a avut nicio generație înainte de noi, avem chiar aplicația Biblia pe telefoane, însă copiii noștri știu mai multe despre renii lui Moș Craciun decât despre ucenicii lui Hristos. Iar acest lucru se vede in foamea lor după sexualitate. Un copil de zece ani, intervievat random de o televiziune, a zis că fericirea lui de la școala sunt fetele.

Avem cel mai mare acces la informație, Google, YouTube, biblioteci online, articole ștințifice la un click distanță, însă tot mai puțini oameni înțelepți, pentru că așa cum spunea Petre Țuțea: “O babă murdară pe picioare care se roagă in Biserică față de un laureat al premiului Nobel a-t-e-u – baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor.” Tot Țuțea spunea că “Shakespeare, pe lângă Biblie – eu pot demonstra asta si la Sorbona – e scriitor de Găești”. Așadar, poți citi biblioteci, poți acumula informație cât Biblioteca din Alexandria, dacă nu cunoști adevarul Mântuitor, care te face om îndumnezeit, om după chipul si asemănarea lui Dumnezeu, totul este degeaba. Ai grijă că fără Hristos aduni doar gunoi pieritor!

“Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu strânge cu Mine risipește.” – Isus Hristos (Matei 12:30)

Cu prețuire,
Toni Berbece