Skip to main content

Botezul – “Gest extrem”…

În primul rând vreau să salut cu mult respect toate publicațiile si toate televiziunile care au transmis minunata veste cum că Marian si Mari Aliuță au încheiat Legământ în apa Botezului, cum Hristos ne-a poruncit să facem ca semn al învierii in noua viață si cum Ioan Botezătorul a lăsat de la Dumnezeu, anume la vârsta maturității când ai discernământ. M-am bucurat de faptul că cele mai multe trusturi media au fost foarte obiective si n-au făcut din acest moment sacru o știre de “scandal”, ci au respectat actul creștinesc de o mare încărcătura spirituală.

Însă m-a amuzat un titlu care spunea că Marian Aliuță a recurs la un “gest extrem”, anume pocăința. Dragilor, pocăința nu-i un gest extrem, ci este un gest pe care orice om ar trebui sa-l facă. Gest extrem ar fi fost sa-si pună capăt zilelor pentru a scapă in mod fals de păcate, vicii si de gândurile diavolului care-l hărțuiau, întoarcerea la Hristos nu este un gest necugetat, ci așa cum ne-a spus Mântuitorul: “Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun şi sarcina Mea este uşoară (Matei 11:28-30).”

Alta publicație a spus că Marian si Mari au trecut la o noua religie. Dragilor, ei n-au ales o alta religie, ci religia este aceeași, adică cea creștină, dar din acest moment ei chiar vor trai creștinismul si pocăința. Până acum s-au crezut creștini, dar au făcut multe păcate fără mustrări de conștiință, însă de acum încolo Hristos le-a luminat cugetele si ei vor simți silă față de orice păcat și bucurie în neprihanire, căci Apostolul Ioan ne-a spus: “Cine păcătuieşte, este de la diavolul, căci diavolul păcătuieşte de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului. Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuieşte, pentru că sămânţa Lui rămâne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu (1 Ioan 3:8-9).” Așadar, cine este din Hristos va alege ce au ales Marian si Mari Aliuță, pocăința sinceră si bucuria curăției in Hristos!

Cu prețuire,
Toni Berbece