Skip to main content

Când avionul face “pană”

Eram ieri în aeroport, doream să ajung la Biserica Profides Paris, când deodată m-a izbit un gând puternic: “Dacă mori azi în zborul acesta!” Nu m-am lăsat înfricat de acest gând, mi-am dat seama că este o intimidare a celui rău. M-am rugat, am cerut protecția Domnului, am cerut Bisericii de acasă să mijlocească pentru mine și mi-am văzut de îmbarcare. Între timp, fratele meu, care se odihnea un pic înainte de a veni să mă ia de la aeroport, a fost trezit de o voce puternică, care i-a zis să se roage pentru mine.

Avionul a plecat spre pistă, dar dintr-o dată s-a oprit și am fost anunțați că ne întoarcem de unde am plecat deoarece a apărut o defecțiune tehnică. După aproape 4 ore de stat în avion până la urmă am fost dați jos. M-am gândit atunci, oare ce s-ar fi putut întâmpla în aer dacă defecțiunea nu ar fi fost sesizată încă de la sol? Am mai realizat cât de importantă este să fii înconjurat de mijlocirea creștinilor în orice lucrare mergi. Am mai realizat că Diavolul face planuri de a opri orice om al lui Dumnezeu care luptă cu întunericul. Războiul este mare, dar noi suntem mai mult decât biruitori. Azi plec din nou spre aeroport.

Oameni buni, e foarte importat să vă rugați pentru voi la plecare și la venire, e important să mijlociți pentru alții, pentru cei implicați full time în slujire, e importat să luptați cu ei și veți avea răsplata lor. Am un prieten slujitor care când a plecat în misiune pentru șapte zile fix înainte de misiune fetița lui a băut otravă pentru insecte, dar Dumnezeu a ferit-o de nenorocire pentru că a regurgitat-o repede. Apoi, când acesta s-a întors din misiune s-a răsturnat de trei ori cu mașina și s-a dus aproape 100 de metri târâș pe asfalt, pe plafonul mașinii. A avut nevoie de spitalizare și numai bunul Dumnezeu prin mijlocirile sfinților l-a adus cu viață acasă. De aceea noi trebuie să înțelegem că e o bătălie mare aceasta cu forțele întunericului, dar biruința e de partea noastră, iar mijlocirea este imperios necesară. Răul se face ușor, binele cu foarte multă luptă!

Cu prețuire,

Toni Berbece

Text: Psalmul 121:6-7