Skip to main content

Când norii fără ploaie judecă curcubeiele

Odată un nor negru fără ploaie, care umbrea casele oamenilor și dădea migrene celor de dedesubt, un nor negru care știa doar să împrăștie apatie și somn, un nor care avea rolul doar de a ascunde Soarele, a văzut în zare un curcubeu. Atunci a început ursuz să comenteze: “Ce te dai mare, ce te ridici așa peste noi, ce ești așa colorat? Nu îți e rușine cu ale tale culori? Cine te-a pus să te cocoți acolo sus? Ești prea mândru, ești ciudat, ești inutil, n-ai niciun rost, nu te vrem că nu prea sunt ca tine printre noi, ești un ciudat.”

Între timp copiii se bucurau, țopăiau văzând curcubeul, adulții se opreau din orice ar fi făcut pentru a se delecta cu ale lui culori, iar apoi își aminteau promisiunea lui Dumnezeu. În timp ce curcubeul își hrănea culorile din picăturile de ploaie rămase în văzduh după ce pământul fusese săturat de ploaie, Dumnezeu se bucura de bucuria oamenilor, dar era mâhnit de criticile norilor sterpi, care judecau culorile curcubeului Său.

Mereu norii negri și sterpi vor judeca frumusețea ta, darurile tale, chemarea ta. Mereu se va găsi cineva să mintă despre tine, să te denigreze, să te defăimeze tocmai pentru că îți împlinești destinul de a străluci spre slava Lui Dumnezeu prin ce faci. Cum ieri s-a găsit cineva să zică minciuni fără număr și despre mine, atribuind lucrarea pe care o fac, manipulării și Satanei când inima îmi e lipită de Hristos și de Duhul Său cel Sfânt. Unul dintre numele Satanei este tocmai defăimătorul. Satana a reușit să-L scoată și pe Hristos ca fiind un escroc manipulator, deci uitându-te în gura lor vei ajunge să-i urăști și pe cei mai frumoși oameni. Dar ce nu știu norii fără ploaie este că nu poți lovi cu pietre un curcubeu, pietrele trec prin acesta neștirbindu-i frumusețea. Dar până și pietrele aruncate spre curcubeu sunt binecuvântate, pentru că și ele sunt umezite de stropii fini de ploaie și încălzite de razele de soare, care dau culoare curcubeului.

Pentru toți norii fără ploaie avem un mesaj: “Nu ne pasă de vorbele voastre, curcubeul va continua să coloreze privirile oamenilor și să bucure ochii lor, oricât trăncăniți împotriva lui!”

Cu prețuire pentru toate curcubeiele,

Toni Berbece