Skip to main content

Ce ne învață atentatul din 9/11

Un lucru pe care l-au trecut cu vederea instructorii de pilotat avioane a fost o glumă a unui elev care a zis că e suficient să învețe cum să decoleze. Abia după ce piloții teroriști au intrat cu avioanele în turnurile gemene, instructorii și-au adus aminte de această “glumă” și și-au dat seama că de fapt era un indiciu scăpat de acești oameni malefici.

Asta facem și noi de multe ori, scăpăm printre degete indiciile care ne-ar salva viața. De exemplu vezi că iubitul tău e violent și că în urma unei certe ridică palma la tine, dar treci cu vederea și crezi că “e el mai iute la mânie din fire”. Dar apoi ajunge să te bată ca pe Hoții de cai după nuntă. Alt exemplu ar fi când vezi că primul pahar de tărie te-a făcut să-ți pierzi mințile, a fost un indiciu cât de distructiv e alcoolul, dar tu nu te lași, vrei să vezi cum e să-ți distrugi viața. Dumnezeu îți pune indicii peste tot despre cum arată viața ta dacă permiți păcatul, dar tu tot nu vrei să le vezi. Zici că trebuie să “Carpe Diem”, însă acest Carpe Diem poate fi un sac negru sau un cearșaf alb pus peste un trup răpus de păcat.

David, când a fost la preotul Ahimelec și i-a cerut ajutorul în fuga lui de Saul, l-a văzut acolo pe un păzitor al turmelor acestui, l-a văzut pe Doeg. Abia când Doeg a sifonat totul la Saul, iar Saul s-a dus și a ucis 85 de preoți care l-au ajutat pe “dușmanul” lui, abia atunci David a zis: “M-am gândit chiar în ziua aceea că Doeg, edomitul, fiind acolo, nu se putea să nu spună lui Saul. Eu sunt pricina morții tuturor sufletelor din casa tatălui tău (1 Samuel 22:22).”

Iată că David neluând atitudine față de Doeg la timp a provocat uciderea celor 85 de oameni. Așa e și cu tine, dacă nu ții cont de indiciile puse de Dumnezeu în viața ta vei plăti scump. Deschide ochii și ia atitudine față de păcat și nu-l lăsa să crească.

Cu prețuire,

Toni Berbece