Skip to main content

Când trupul tău e “dumnezeu”, orice virus e iadul…

Ascultam un podcast, făcut de o persoană pe care o credeam responsabilă, la care invitat era un tânăr căruia îi place să se iubească cu cine prinde, un tânăr care a spus că atunci când îl apucă pofta se iubește cu oricine că e “dumnezeu”, iar acest tânăr e un “model” pentru generația de azi și invitat pe la emisiuni. Când un tânăr care instigă la “viol”, care cheamă la contractarea tuturor bolilor incurabile care încep cu “S”, care se declară “dumnezeu” și care zice că pofta e totul pe pământ, când un astfel de tânăr e vedetă în țara aceasta îmi dau seama cât de “stricați” am ajuns. Îmi dau seama de ce unii cred că au ajuns în iad din cauza unei “gripe”, fie ea si mortală. Îmi dau seama de ce unii visează că se îmbolnăvesc si nu mai au locuri la ATI (vis mărturisit de cineva), în loc să viseze plini de pace că de vor părăsi pământul vor avea locul asigurat în Cer.

Îmi dau seama că am ajuns în situația asta disperată de a închide școli, Biserici, afaceri, parcuri, săli de sport, restaurante și practic viața însăși, pentru că oamenii au mai rămas doar cu niște carcase fragile pe care sunt disperați să le apere, crezând că aceste carcase bolnăvicioase sunt veșnice. L-am întrebat pe un domn, milionar în euro, pentru ce ar vrea să mă rog și a zis că pentru sănătate. Când sănătatea trupului și nu mântuirea sufletului e ținta, atunci înțeleg de unde frica, disperarea și lipsa de rațiune în apărarea doar a trupului, care oricum ajunge în pământ cândva.

Un semn al venirii lui Hristos și al sfârșitului este și iubirea de plăceri mai mult decât de Dumnezeu (2 Timotei 3:4). Un semn al sfârșitului este și iubirea de sine din cauza căreia oamenii devin vânzători, obraznici, mincinoși, hulitori de Dumnezeu, plini de ură si lipsiți de discernământ și de înțelepciune. Când Dumnezeu obișnuia să pedepsească popoarele din vechime, le lua mințile ca să se bată singure. Noi trăim fix această pedeapsă în care ne facem rău singuri, ba cu medicamente, ba prin inducerea groazei prin TV, ba prin falimentare, ba prin lăcomie și corupție pe care le vedem din plin la conducătorii noștri. Vor fi vremuri grele nu din cauza “virusurilor”, ci din cauza oamenilor care se vor iubi pe ei mai mult decât aproapele si pe Dumnezeu. Tu ești printre cei care cred că au doar trupuri sau ai descoperit că ai și un suflet veșnic în care dacă investești neprihănirea găsești pacea?

Cu prețuire pentri sfinți,
Toni Berbece