Skip to main content

Când va înțelege Creștinul care este singurul Botez adevărat…

Îmi pare nespus de rău pentru familia care a pierdut acest copilaș. Am înțeles că fusese chiar născut prematur și știu din desele vizite prin spitale, la mămicile care au născut copii prematuri, cum aceștia trec prin câteva luni de “iad”. Iar tragedia este când, după ce ai ieși din spital și ai crezut că ai scăpat, îți moare copilul la “botez”. Îmi pare rău și pentru preotul care va purta pe conștiința un copilaș, dar oare când va pricepe creștinul că singurul botez găsit în Scriptură este cel la vârsta maturității?

Isus Hristos a fost botezat în râul Iordan la maturitate (Matei 3:13-17), alături de alte zeci sau sute de mii de evrei, de către Ioan Botezătorul, apoi acest obicei sfânt a fost preluat de Isus și de ucenici și niciunul nu a botezat vreodată un copil, niciun bebeluș nu a fost scufundat în apa botezului, niciunul. În plus botezul copiilor apare târziu, abia prin secolul al IV-lea, deci e o invenție nebiblică. Vă provoc să găsiți în Sfânta Scriptură măcar cazul unui bebeluș botezat și să lăsați versetele aici în comentarii.

În plus actul botezului este un act care succede mărturisirea păcatelor, recunoașterea nevoii unui Salvator, recunoaștere lui Hristos ca Salvator și dorința de a păstra o viața de pocăința. Cum poate un bebeluș să dea dovadă de toate acestea? De fapt botezul bebelușilor este o altă deviație grosolană de la Scripturi și nu mă interesează că zeci de milioane acceptă acest botez pentru că la fel de bine alte zeci de milioane nu-l acceptă pentru că au citit și înțeles Scripturile.

România cunoaște în momentul de față o mare trezire spirituală, lunar mii de români acceptă botezul la vârsta maturității, cum au făcut și Ioan Gură de Aur, Vasile Cel Mare și alți părinți ai Bisericii. Atunci ce alternativă ne rămâne nouă creștinilor dacă nu ne mai botezam pruncii? Biblia ne spune sa-i binecuvântăm cum Hristos a făcut cu copilașii în celebrul moment când a zis: “Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!” Citește Biblia și convinge-te singur!

Cu prețuire,
Toni Berbece