Skip to main content

De ochii și de gura lumii…

De ochii lumii, Irod i-a tăiat capul lui Ioan Botezătorul, chiar așa zice Biblia (Matei 14:9). El n-ar prea fi vrut, dar i-a promis fetei vitrege că-i dă tot ce va cere pentru dansul ei lasciv. Așa că de ochii invitaților, să nu zică oamenii că-i neserios și că nu se ține de cuvânt, a tăiat capul unui sfânt. Voi vedeți ce parșivă este firea păcătoasă a omului? E mai important ce zice omul păcătos decât sfântul Dumnezeu despre fapta ta.

De ochii anturajului unii se apucă de droguri, de ochii lumii unii nu se lasă de tutun și alcool, deși cancerul de plămâni și ciroza sunt aproape, de ochii și de gura lumii unii/unele își înșeală soția/soțul, ca să aibă și ei/ele ce povesti și să nu fie “înapoiați/te”. De ochii și de gura lumii unii nu merg la Biserică, să nu zică vecinii, colegii, rudele că sunt fanatici, de ochii lumii unii se leapădă de Hristos și tot din cauza ochilor lumii unii vor ajunge în Iad.

Tu în gura cui te uiți și de la ce ochi aștepți aprobarea? De la cei care te văd un “stupid” că nu te murdărești ca ei? De la cei care și-au distrus soțiile prin repetate aventuri extraconjugale vrei tu aprobare? De la cei care n-au citit niciodată Scripturile, pe care nu i-ai văzut niciodată la Biserică sau pe care nu i-ai văzut niciodată pe genunchi vrei tu sfaturi creștinești? De la gura lumii vrei tu îndrumări bune și curate?

De multe ori oamenii vor să nu plătească singuri pentru păcatele lor, de aceea te atrag în capcane, lor le dă confort faptul că vor împarți pedeapsa cu tine, anume mânia lui Dumnezeu. Asta e de fapt natura Diavolului, nu vrea sa fie singur în flăcările Iadului. De aceea nu te mai uita în gura lumii și nu mai căuta aprobarea ochilor care te urmăresc din întunericul păcatului, ci tu caută gura sfântă a lui Hristos, care-ți va vorbi prin Scripturi și de asemenea caută ochii Lui aprobatori.

Cu prețuire,
Toni Berbece