Skip to main content

Cât de ieftin este s-o iubești

Un trandafir e 10 lei, când i-l dai nu-i dai valoarea a zece lei, ci valoarea incomensurabilă a unei iubiri sincere, cumperi un trandafir, dar de fapt ai cumpărat ceva ce ei ii spune că tu o iubești de milioane, de miliarde, până la Lună și înapoi. Când ea primește un trandafir înțelege că tu ești gata să-ți dai și viața pentru ea, în petalele trandafirului te vede pe tine gata să te sacrifici, orice ar fi. Așadar, nu fi un zgârcit, cumpără-i o floare.

O îmbrățișare nu te costă nimic, cinci minute și capul ei lăsat să stea un pic pe pieptul tău este energia de care are nevoie ca să creadă că iubirea voastră este încă proaspătă. Las-o să se încarce la pieptul tău, las-o să se încarce în brațele tale, e un schimb practic, iese din ea orice frustrare, orice nemulțumire, orice gând rău și se încarcă cu iubire. Brațele tale sunt pentru ea scut, aripi de înger și căldura iubirii. Nu fii zgârcit, ia-o în brațe.

Un compliment, o vorbă bună, faptul că-i spui că e frumoasă, îți ia maxim 10 secunde, dar sunt secunde smulse din vesnicie, au valoare divină, ea nu vede într-o vorbă bună doar niște cuvinte spuse la repezeală, ci cuvintele acelea îi rămân în minte și-i protejează gândurile pe tot parcursul zilei. Când se va uita în oglindă și va vedea firele albe și ridurile își va aduce aminte că tu ai făcut-o frumoasa, când va face duș și va vedea vergeturile nu-i va păsa de ele pentru că tu ai făcut-o frumoasă, când va vedea o femeie superbă nu va fi invidioasă, pentru că tu ai făcut-o frumoasă. Cuvintele tale îi protejează mintea de frustrări, de nemulțumire, de efectele îmbătrânirii. Ea se va simți mereu tânără și se va purta ca atare, dacă tu vei ști să-i spui că e frumoasă.

E foarte ieftin să iubești, dacă nu o faci ești cel mai zgârcit om de pe pământ!

Cu prețuire,
Toni Berbece