Skip to main content

Către cei care zic să ne iubim oricum…

O vedetă a făcut zilele trecute o declarație video șocantă cum că Hristos nu trimite în Iad nici curvari, nici depravați sexual, nici pe cei care abandonează prin divorț persoanele cărora le-au promis iubire veșnică, ci că Hristos ne-a dat o singură poruncă: “Să ne iubim unii pe alții!” Din respect pentru iubire, vă spun că cei ce gândesc așa au înțeles greșit Scripturile. Hristos ne-a spus să ne iubim unii pe alții, dar ne-a spus și că cine a poftit în inima lui o femei care nu-i este nevastă a si curvit cu ea. Deci standardul lui Hristos este atât de mare încât privitul cu poftă al unei femei pe care nu ai luat-o de soție te face deja un curvar în interiorul ființei tale (Matei 5:27-30). UNICEF ne zice că în România au fost abandonați în ultimii ani peste 13.000 de copii, majoritatea făcuți din relații pasagere, oare este aceasta iubire? Despre avorturi ce să mai zic? Că omorâm aproape 400 de copii pe zi, în mare ca să ascundem curvii sau infidelități?

Hristos a mai spus ca “da-ul” să fie “da” și “nu-ul” să fie “nu”, iar orice călcare a cuvântului vine de la Diavolul, care este tatăl minciunii (Matei 5:37). Iar când cineva spune la nuntă un “da” pe viață, până la moarte, iar apoi îi spune partenerului de viață “nu”, oare nu abandonează acea persoană în brațele distrugerii, ale nebuniei sau ale sinuciderii? Oare nu este aceasta o dovadă de lipsă de iubire? Sunt pline spitalele de nebuni, închisorile și cimitirele de persoane trădate in dragoste.

Hristos a binecuvântat o singura formă de familie, a spus că la început Dumnezeu a creat bărbat și femeie, recunoscând astfel doar această uniune sacră (Matei 19:4-6). Am avut un caz în România când un barbar cu HIV a infectat vreo 40 de alte persoane, bărbați si femeie deopotrivă, oare putem spune că “le-a iubit”. Așadar, iubirea înseamnă roada Duhului Sfânt, care este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândeţea, înfrânarea poftelor (Galateni 5:22).

Deci, când mai spuneți “iubiți-vă unii pe alții” și faceți prin acest lucru referire la curvii, preacurvii, prostituții, avorturi, depravări, înșelarea partenerului și altele, când mai confundați lipsa voastră de înfrânare cu iubirea pură prezentată de Hristos, să știți că n-aveți nicio legătură nici cu creștinismul, nici cu Raiul, ci cu păgânismul și cu Iadul. Da, Hristos iartă trecutul tău oricât de depravat ar fi, dar te cheamă si îți da putere pentru o viață sfântă ca a Lui. Ești iertat, înnoit, dar, cum spunea Ioan Botezătorul, trebuie să facem fapte vrednice de pocăința pe care o promovăm din vârful limbii. Mesajul lui Hristos este: Iubiți responsabil și nu veți face rău nimănui!

Cu prețuire pentru adevăr,
Toni Berbece