Skip to main content

Către conducătorii noștri,

Unele măsuri ne fac să credem că ați ignorat cel mai bun medicament care se administrează prima dată in cazul oricărei boli, pandemii sau orice ar mai fi, anume dragostea. Hipocrat spunea că acesta este medicamentul cel mai de preț.

Când dai amenzi de aproximativ 80 de milioane de euro unui popor care e printre cele mai prost plătite din Europa, când dai amenzi de 2000 sau de 20.000 de mii de lei unor oameni care au venituri și de 1500 de lei să nu ne mirăm că unii cad în depresie, fac ulcer sau chiar își pun ștreangul de gât precum bărbatul din Vaslui. Dacă FOX news sau BBC ajung să ne dea ca exemplu negativ e clar că la noi s-a făcut exces de zel, iar acest popor împovărat a fost zdrobit din nou de zeci de mii de amenzi. Oare ne-a rămas în sânge acest sindrom al autochinuirii, al autopedepsirii, al miliției comuniste puse pe subjugare?

Când apar propuneri de genul “ghetourilor” în care să-i izoleze pe bătrânii patriei credeți că aceasta este dragoste față de ei. Gândul și stresul că vor fi smulși din propriile cămine și duși prin paturi străine unde se pot îmbolnăvi în masă le scurtează zilele. Oare câți dintre bătrânii noștri s-au îmbolănvit din cauza stresului zilele acestea. Ce politicieni sunteți de veniți cu astfel de propuneri?

Când parcurile sunt închise, dar supermarketurile sunt mega aglomerate e iar o măsură lipsită de dragoste și responsabilitate. Mai degrabă cantonați polițiști în parcuri pentru a sfătui oamenii să păstreze distanța, decât să-i plasați prin intersecții. Mai bine deschideți parcurile să-și plimbe oamenii copiii stresați și îngălbeniți de statul în case pe gadgeturi. Oare nu-s mai mici șansele să iei Corona într-un parc de câteva hectare decât într-un Market unde oamenii sunt buluc și ating o mulțime de obiecte?

Dragi conducători, nu uitați de dragoste! Când luați măsuri puneți dragostea pe primul loc, gândiți-vă că puteți astfel să conduceți mult mai responsabil și nu veți mai fi nevoiți să cereți demisii sau să dați afară Miniștrii pe motiv că au venit cu propuneri jignitoare și de speriat numai când te gândești la ele. Dragostea ferește omul și de prostie și de răutatate.

Mai e un medicament, Biblia spune că frica de Domnul este începutul înțelepciunii, având reverență față de Dumnezeu veți avea respect și iubire și față de semeni. Dostoievski spunea că acolo unde nu e credință în Dumnezeu, totul e permis.

P.S. Era să uit, Domnule Iohannis, vedeți de pe 15 mai încolo să luați o măsură aplicată cu dragoste, dați-ne voie să ne închinăm din nou în locașurile de cult fără a ne mai subția rândurile. Acest popor are nevoie de armata aceasta, care nu dă amenzi, dar care luptă cu boala, cu necurăția și care aduce sănătate în această națiune. Poporul are nevoie de oameni ai rugăciunii care să se unească!

Cu respect,

Toni Berbece