Skip to main content

Dumnezeu poate…

Dumnezeu poate fi pipăit. Când ai atins o rană vindecată de Hristos, ai atins locul atins de El, când ai atins un copil de-al Său L-ai atins pe El, pentru că Pavel a zis: “Am fost răstignit și trăiesc, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine…” Avem un Dumnezeu palpabil prin minunile Lui, prin oamenii care sunt locuiți de Hristos, prin tot ce ne înconjoară și este plămădeala mâinilor Lui. I-ai dat trupul tău lui Hristos?

Dumnezeu poate vorbi. Da, El poate fi auzit în cămăruța ta, cum îl auzea Pavel, ori când se ruga ori în visele sale. Creștinismul este singura credință în care Întemeietorul ei vorbește cu credincioșii. Citind Faptele Apostolilor vei vedea asta, iar dacă vei vorbi cu credincioși autentici, ei vor confirma că se întâmplă acest lucru și în 2020. Dumnezeu a făcut diferența dintre El si dumnezeii falși spunând: “Ei au gură și nu vorbesc…”. Așadar, El va vorbi mereu. Tu L-ai auzit vreodată?

Dumnezeu poate fi văzut. Da, ni se permite să vedem din slava Lui chiar și cu ochii aceștia, atât cât e posibil. Moise L-a văzut și i-a strălucit fața, Pavel L-a văzut când Ucidea creștini și a rămas orb vreo trei zile, după care a primit o vedere sănătoasă și fizic și spiritual, nu-i mai vedea pe creștini ca pe dușmani vrednici de ucis, ci ca pe frați și surori. Eu văd zilnic oameni care-L văd pe Dumnezeu, pentru că le strălucește viața. Hristos poate fi văzut în toată splendoarea Lui prin ei.

Dumnezeu poate auzi. Uneori e greu să crezi că Dumnezeu ascultă rugăciunile a miliarde de oameni, dar când totuși ți-ai făcut curaj să te rogi și primești răspuns rămâi șocat cum de… Biblia ne spune că în bunătatea Lui, El ne răspunde prin minuni. Cel mai mare miracol este că fără antene 5G, Dumnezeu îi ascultă pe oameni încă de pe vremea când noi nu descoperisem telegraful, codul Morse, undele radio, wi fi și altele. O comunicare invizibilă avem și noi, de ce nu ar avea Creatorul nostru semnal wi fi și unde radio în comunicarea cu noi. Iar mintea Lui face cât miliarde se servăre, El aude, procesează și răspunde la miliarde de oameni deodată. Asta e minunea pe care o trăim zilnic.

Dumnezeu poate fi mirosit. El poate fi miroasit prin noi. Pavel zice că Hristos ne poartă în carul lui de biruință pentru a transmite o mireasmă a cunoștinței Sale. Cei care-L cunosc miros superb, ei nu miros niciodată a tutun, a alcool, a curvie, a ură, a invidie, a batjocură și denigrare, a neiertare și a mândrie. Creștinii miros a Cer, pentru că ei acolo au fost mutați. Ei chiar dacă trăiesc pe pământ în trup, sufletele lor sunt conectate cu Cerul din care curge mireasma lui Hristos. Tu a ce miroși, pentru că oamenii simt dacă miroși a fire, a Satana sau a Hristos?

Cu prețuire,

Toni Berbece