Skip to main content

Către domnul Andrei Caramitru,

Domnule membru în USR, ați profitat de criza și panica numită Coronavirus pentru a jigni din nou creștinii din România. În primul rând i-ați jignit pe toți cei care se adună în Biserici și au contact fizic fie prin împărtășanie fie prin alte moduri, spunând că tare ati vrea să vedeți Bisericile închise. Dar cluburile pline de droguri și seringi, de “cuie” date din gură în gură, de sticle “pupate” de zeci de oameni, de pahare de care nu se mai ține cont cine a băut din ele, pe acelea nu le vreți închise? Acestea sunt focare de infecție mereu și când Corona dispare.

Apoi ați catalogat ungerea cu untdelemn ca fiind din Evul Mediu, (făcând aluzie că cei care o practică sunt reduși mintal) și v-ați exprimat dorința de a vedea societatea scăpată de practicile acestea. Dacă pentru dumneavoastră nu mai există minuni (deși faptul că gândiți, vorbiți, respirați, este o minune zilnică) asta nu înseamnă că noi ceilalți nu vedem minuni sau nu credem în ele. Zilnic se întâmplă lucruri care dau peste cap logica, legile fizice sau analizele dezastruoase ale unui pacient.

Domnule Caramitru, tare m-aș bucura ca în fața casei dumitale sau în fața sediului partidului să ajungă toți acești oameni care au nevoie de mângâierea lui Dumnezeu printr-un preot/pastor sau de vreo minune. Ați rămâne șocat să vedeți pentru câți oameni Biserica și Dumnezeu există și contreză. Dacă ați putea ține pe umeri măcar povara sufletească a zece oameni, dacă ați putea asculta rugăciunile lor și dacă ați putea să-i faceți să plece ușurați, plini de încredere și de pace cum o face Biserica, atunci aș fi fost și eu de acord să le închidem pe toate, nu doar pe perioada crizei produse de Coronavirus. Dar Biserica și credință în Dumnezeu sunt temelia vieții sau “creanga” aceea pe care și dumneavoastră stați. Dacă ar mai pune mâna câteva mii de genul pe fierăstrăul necredinței, ne-am da seama ce hău era sub noi și ce ne ținea deasupra.

Dacă tot o țineți cu știința și aerele de om cult (“ifose de om care se crede dumnezeu” cum le numește Scriptura), aș vrea să vă zic că inclusiv neurologii au descoperit faptul că ale noastre creiere au nevoie de credință, de optimismul și de puterea ei. Un om credincios, un om care se roagă, un om care se raportează la această Ființă extraordinară, este de mii de ori mai sănătos și fizic și mintal și spiritual decât un ateu și categoric mai deștept.

P.S. Stați liniștiți, Biserica nu va îmbolnăvi pe nimeni cu nimic, ne supunem oricărei carantine de va fi nevoie, iar Biserica nu se va închide niciodată, clădirile da, dar Biserica lui Cristos se va aduna mereu, pentru că acolo unde sunt adunați doi sau trei în Numele Lui aceea e Biserica! 🙂

Cu prețuire pentru toți credincioșii,

Toni Berbece