Skip to main content

Caută pe cineva…

Caută pe cineva care să iubească precum Hristos, adică să rămână cu tine la greu, chiar când dezamăgești, chiar când viața pune presiune pe tine si iei decizii greșite precum Petru și toți Apostolii. Caută pe cineva însuflețit de iubirea lui Hristos, care merge până la capăt și nu abandonează pentru “o iubire mai bună”, “mai avantajoasă”, “mai tânăra” și “fără burtă”.

Caută pe cineva care să se roage precum Hristos, care să aibă timp să lupte pe genunchi pentru că acolo se câștigă toate bătăliile, bătălia cu falimentul, cu boala, cu cearta, cu pofta stricată, bătălia cu duhurile răutății se câștigă tot pe genunchi, iar a te lega cu “lanțurile” vieții de un partener mort spiritual este echivalentul cu un eșec de o viață. Dar când cel de lângă tine este viu în Hristos ești de doua ori mai puternic și nu un învins ce târăște un trup leșinat de vlagă și mereu obosit față de cele spirituale. N-ați observat că cei obosiți față de mersul la Biserică, față de cititul din Biblie si rugăciune sunt foarte vii și plini de vlagă față de lucrurile stricate ale lumii, care afectează pacea și siguranța familiei?

Caută pe cineva care să aibă același scop ca Hristos, adică ținta cerească. Hristos a venit în lume pentru a merge la Tatăl sfârșindu-și alergarea cu cinste. Degeaba găsești pe cineva care vrea o casă aici dacă nu o vrea pe cea de dincolo, degeaba găsești pe cineva care vrea mașinile de aici dacă nu vrea carul lui Ilie care ne duce în vârtej de foc spre Hristos, degeaba găsești pe cineva care are sau vrea comorile pământești dacă nu găsești pe cineva care le vrea si le strânge pe cele cerești, care sunt mila, dărnicia, bunătatea, iubirea, răbdarea, înfrânarea și tot ce e curat. Caută pe cineva prieten cu Hristos și va fi cel mai minunat partener de viață!

Cu prețuire,
Toni Berbece