Skip to main content

Când “Diavolul” nu se mai ascunde…

Lumea întreagă este șocată de atitudinea unui conducator cu ifose de “zeu”, mai degrabă “dictatorial” și cu aere de “tiranie”. În condițiile în care țara lui se afundă în boală deși este “injectată” 90%, iar cu toate acestea își vărsa nervii pe cei 10%, care nu s-au conformat, declarând ceva ce n-ar trebui să se audă din gura unui președinte niciodată. Încercând să explice cum va reduce această minoritate a folosit o expresie care dă pe fata strategia lor, cică vor “enerva” aceasta minoritate care trebuie redusă. Cuvantul “emmerder” e unul grotesc, folosit chiar in înjurături. Expresia în engleză s-ar traduce cu “pissing of” care se trage din verbul piss, a urina, si se potrivește tare mult la ceea ce a spus acest președinte, ideea e ca vor sa-i umilească prin metode lipsite de demnitate.

Wurmbrand povestește despre un episod de genul, când, prigonit pentru credința lui, a fost pus să îngenuncheze, iar sub pretextul unui control dentar l-au scuipat în gură si apoi au urinat în capul lui. Să nu ne mirăm că peste popoare se ridică conducători care își jignesc cu aceste expresii proprii cetățeni, să nu ne miram de ura lor pentru că Hristos ne-a anunțat că în vremurile din urmă, din cauza înmulțirii fărădelegii, dragostea celor mai mulți se va răci.

Eu nu mă mir că președintele unei țări atât de “spurcate” de păcat și depravare sexuală este capabil să își verse nervii asupra a 10% din națiunea lui, care nu poarta nicio vină. De aici înțeleg că deși toate metodele lor au eșuat, țapii ispășitor sunt tocmai cei care au ales sa fie liberi și să aleagă opusul majorității fiind totuși în viață și chiar sănătoși tun. Urletul lui este față de “liberte”, pentru că este vizată tocmai libertatea de alegere a oamenilor. Diavolul urlă mânios împotriva libertății chiar si atunci când s-a dovedit că cei 10% au ales corect pentru ei.

Să nu ne miram nici de faptul că Novak Djokovic este “sechestrat” de șase ore pe un aeroport din Australia, iar tatăl lui amenință disperat că va ieși cu sârbii lui in strada pentru a lupta pentru fiul său. Să nu ne miram că un sportiv sănătos tun este considerat o amenințare națională, când testele au arătat că n-are nici o problema si nu prezintă niciun risc. Dar Biblia ne mai spune că cei care nu-L au pe Dumnezeu S-au laudat că sunt înțelepți și au înnebunit. Tot Biblia ne spune că “nebunul zice în inima lui nu există Dumnezeu!” Au spus-o și acum acționează ca atare. Dumnezeu sa se îndure de cei ce se încred în El!

Cu prețuire pentru adevăr,
Toni Berbece