Skip to main content

Ce a descoperit lumea după ce Isus a fost crucificat…

După ce evreii împreună cu romanii l-au răstignit pe Isus, după ce El s-a lăsat ucis pentru noi toți, oamenii au descopeit ceva ce chiar nu se așteptau să se întâmple. Au descoperit că Isus nu a murit, ci că trăiește prin sutele lui de ucenici.

Bolnavii care plângeau dispariția lui Isus, pentru că nu apucase să treacă și pe la ei ca să fie vindecați, au descoperit că de fapt acum Isus e “multiplicat” în zeci de discipoli care vindecau non stop pe oricine prindeau în cale. Se dusese zvonul că doi ucenici de-ai lui Isus deja vindecase un schilod de la una dintre porțile Templului. Mai mare le-a fost uimirea tuturor când au văzut că Petru doar trecea pe lângă bolnavii înșirați pe marginea drumului, umbra lui îi “atingea”, iar aceștia erau vindecați imediat.

Săracii, văduvele și orfanii, care nu mai erau hrăniți de nimeni pentru că Isus nu mai era să le dea de mâncare, iar hapsânii de preoți de la Templu le furau banii dedicați lor, au descoperit că mesele ucenicilor lui Isus erau și pentru ei. Aceștia hrăneau în Ierusalim pe toți săracii, mâncarea nu se sfârșea niciodată, iar donatorii veneau de preutindeni cu bani pentru mâncarea lor.

Însă cel mai mult au realizat că Isus nu murise tocmai cei care-L condamnase la moarte, anume Fariseii, Cărturarii și Preoții. Aceștia erau acuzați de ticăloșia și fariseismul lor nu doar de o voce, ci de sute de noi voci. Chiar au reușit să mai omoare încă unul, pe Ștefan, care i-a acuzat de aceleași lucruri ca și Isus, însă gura lui Petru nu au mai putut să o astupe. Acesta a predicat, iar o dată 3000 și apoi alte 5000 s-au convertit. Azi miliarde de oameni cred în Isus și totul a pornit de la o mână de oameni simpli în care trăia Isus.

Trăiește Isus și în tine? Se manifestă înțelepciunea, puterea și iubirea Lui și prin tine? Fii unul dintre ai Lui!

Cu prețuire,

Toni Berbece