Skip to main content

Ce am învățat în 35 de ani…

Am învățat că toată înțelepciunea mea se duce pe apa sâmbetei la cel mai mic pas greșit, că-mi pot face viața praf în 5 minute, dacă Hristos, Înțelepciunea lumii, nu e cu mine să vegheze asupra minții și sufletului meu.

Am învățat că toate metodele mele de a mă distra și de a mă face să mă simt bine n-au nicio putere, că oricât aș îngrămădi eu plăceri peste anii vieții mele, dacă nu-i Hristos, desfătarea mea, nimic nu are gust în viață, nimic nu mă împlinește ca Pâinea Vieții.

Am învățat că toată puterea mea, toată vlaga, sănătatea și tăria tinereții n-au nicio valoare dacă nu-i Hristos să-mi dea energia Duhului Său Cel Sfânt. Fără puterea Lui, tăria tinereții mele este ca zăpada sub soarele de martie. Puterea mea vine din Hristos, binele pe care-l fac nu-l fac din mine, ci din El.

Am învățat că toată iubirea mea se poate stinge într-o secundă și se poate preschimba în ură dacă nu-i Hristos, iubirea pură, în inima mea. Cu El am avut puterea nu doar să-mi iert dușmanii, dar să-i și binecuvântez și să mă rog pentru ei, Dorindu-mi să-i văd sus în Cer, intrând chiar pe poarta pe care voi intra și eu. În Cer, în jurul meu, aș vrea să stea familia, prietenii, Biserica pe care o păstoresc și dușmanii pentru care m-am rugat.

Cu alte cuvinte, fără Hristos am fost un nimeni, sunt un nimeni și voi fi un nimeni, dar cu El în mine voi fi un împuternicit al Cerului, o mostră a puterii Lui, o sticluță a miresmei Cerești, cu El în mine voi face mari isprăvi. Hristos în noi speranța slavei!

Cu prețuire pentru toți,
Toni Berbece