Skip to main content

Ce e anormal la poza aceasta?

Este anormal că poza asta este așa de rară, ilustrează un comportament așa de rar încât a adunat zeci de mii de share-uri pe zeci de pagini. Pe vremea bunicilor și a părinților mei așa ceva era atât de obișnuit încât nimeni nu scotea aparatul de fotografiat pentru a imortaliza un astfel de moment. Azi, ne mirăm toți de băiatul acesta ca de ultimul rinocer alb care a mai rămas în viață. Ne uităm la el, un băiat care pentru cei mai mulți de vârsta lui este doar un tocilar, cu o așa uimire de parcă a venit din altă lume.

Când majoritatea adolescenților scuipă semințe în poala iubitei, când majoritatea vorbesc vulgar pomenind-și într-una organele, când majoritatea sar pe ea de la prima întâlnire, când majoritatea nu mai au puterea de a vedea dincolo de “carcasă”, e normal să ne mirăm de tineri din aceștia care se descalță pentru o fata, care poate nici nu-i este iubită. Când majoritatea vorbesc cu “fă” (știu ce zic că am fost profesor pentru sute de adolescenți și mulți dintre ei se adresează fetelor astfel), e greu să găsești un tânăr atât de galant.

Sper să redevină această formă de respect față de fete/femei din nou o normalitate ca să nu mai facem poze și să ne holbăm cu toții la cum de fapt ar fi trebuit să fie toți. Iar iubirea și respectul față de femeie se învață în primul rând în familie, de la mama și de la tata. Dacă tata o bate pe mama sau o jignește în toate felurile, dacă mama îl îndeamnă pe flăcău să profite de cât mai multe fete ca să guste viața, atunci să nu ne așteptăm la “gentlemani”, ci la din aceștia pentru care o femeie e o “fă”.

Sper totuși ca noi părinții să creștem oameni plini de respect!

Cu prețuire,

Toni Berbece