Skip to main content

Ce nu este Crăciunul

Crăciunul nu este beție. Știu că rafturile supermarketurilor au fost golite de băuturi alcoolice, știu că in ciuda tuturor restricțiilor mai ales tinerii se vor vedea unii cu alții și vor face competiție din nou în a se îmbăta pe fundalul unor melodii, care nu-i fac cinste lui Hristos. Oameni buni, după ce îngerii le-au adus de veste păstorilor că Hristos s-a născut (Luca 2:15), aceștia nu s-au dus să se îmbete de bucurie și să chefuiască, ci s-au dus să-L caute pe Prunc și să i se închine. Așadar, vestea că Hristos s-a născut ne “obligă” să ne sfințim tot prin puterea Lui, pentru a avea parte de salvarea pe care El a adus-o lumii.

Crăciunul nu este îmbuibare. Hristos nu a venit ca noi să ajungem să luăm triferment sau să ajungem la urgență din cauza nestăpânirii noastre, cred că ziua aceasta este despre dărnicie, a împărți celor sărmani este o soluție sigură contra îmbuibării. Multe persoane m-au rugat să le dau adresele celor sărmani pe care-i știu pentru a le dona jumate de vițel sau pentru a le dona alimente, carne de porc și altele. Hristos nu a venit ca noi să trăim un mod de viața egoist, plin de îmbuibare și nesimțire cu cel sărman, ci a venit pentru a ne învață dărnicia.

Crăciunul nu este izolarea lui Hristos într-o luna sau o zi din an. Unii cred că dacă-i dăruim lui Hristos o zi din an El va fi super mulțumit. Mă uit la artiștii care de Crăciun devin pioși și cântă “O ce veste minunată” (deși mă bucur că El este lăudat chiar și de “pietre” cum a și spus), pentru ca mai apoi să cânte din nou despre amante, sex, bani, droguri, mândrie și alte lucruri pe care Hristos le-a condamnat ca fiind urâciuni înaintea Lui. Nu fi ipocrit, Hristos nu vrea doar o zi, ci întreaga ta viață.

„Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului” (1 Ioan 3:8).

Cu prețuire,
Toni și Gabriela Berbece
Vă dorim un creștinesc Crăciun fericit!