Skip to main content

Ce sa faci dacă ești pe patul de moarte…

Primul pas este să îndrăznești să te rogi lui Hristos, chiar dacă toată viața ai fost străin de El, chiar dacă toată viața n-ai făcut nicio rugăciune sau doar din interes, însă mereu ai dezamăgit, totuși ai încredere că Hristos nu dorește moartea veșnică a celui păcătos, ci vrea salvarea lui din Iad. Îndrăznește să-L chemi si vei simți în mod inexplicabil că e chiar lângă tine.

Al doilea pas este să îți mărturisești toate păcatele pe care le știi și să-i ceri lui Hristos să le ierte pe toate, cele știute si neștiute, și să te curățească și pe tine prin sângele Lui, care a curs pe Cruce. Ai acest drept, de a cere iertarea păcatelor, indiferent cât de mari si multe au fost. Hristos ne-a lăsat o pildă în care și cei veniți în ultima clipă au primit rasplata vieții veșnice. Deci, nu sta împietrit pentru că Apostolul Ioan ne-a spus: “Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curăţească de orice nelegiuire” (1 Ioan 1:9).

Al treilea lucru este să ai încredere în voia Lui. Dacă mai are zile pentru tine cere-I să ți le dea pe toate și să nu îți fure boala niciuna, dar cere-I și să le trăiești pe toate pentru neprihănire, pentru Hristos. Dacă Dumnezeu vrea să te ia acasă și firul vieții tale a ajuns la final spune și tu ca Hristos: “În mâinile tale Tată îmi încredințez sufletul!” Vei simți atunci că moartea nu-i un coșmar și o necunoscută, ci o trecere dinspre lacrimi și durere spre locul unde lacrimi nu-s.

Nu uita că Hristos luptă pentru sufletul tău chiar acum ,pentru a-l smulge din ghearele mincinosului care te face să crezi că dincolo nu-i nimic, când dincolo îl așteaptă Iadul care a fost pregătit pentru el, pentru demonii răutății si pentru toți cei ce lucrează nelegiuirea. Hristos te iubește si te vrea o vesnicie cu El, îndrăznește! Te las cu Hristos!

Cu prețuire,
Toni Berbece