Skip to main content

Ce să nu aduci în casa ta…

Nu adu frustrările de peste zi, eșecurile zilei șterge-le pe preșul de la intrare odată cu praful străzii. Nu lăsa ca lipsa vânzărilor, obrăznicia colegilor, țipătul șefului, comisionul mai mic, mașina zgâriată, jignirea din trafic sau orice altă problemă a vieții să-ți tulbure casa. Când intri în propria casă este ca și cum ai intra într-un Templu Sfânt, unde nu poți veni cu orice atitudine. Copiii tăi și soția/soțul trebuie să fie protejați de stresul exterior relației voastre.

Nu adu părerile altora sau ale părinților despre familia ta. Nu lăsa pe nimeni să-ți vorbească familia de rău și n-o vorbi nici tu la nimeni. Înșelarea partenerului poate începe cu a te plânge la colegul/colega. Nu-ți pârî partenerul decât înaintea lui Dumnezeu, care-l poate schimba sau care îți poate da ție putere să acoperi, să rabzi și să ierți. Nu-ți lăsa părinții să-ți denigreze partenerul de viață înainte ta, mulțumește-te cu ce ai și vei avea zilnic un belșug, plânge-te și vei fi cel mai lipsit dintre toți. Totul stă în atitudine și nu neapărat în ce ai sau nu.

Nu adu fricile și îngrijorările cotidiene, nu-ți lăsa casa inundată de știri și vesti rele, deschide zilnic în casa ta izvorul veștilor bune și al stărilor de fericire, care curg din Scriptură și din rugăciune. O familie sănătoasă este aceea care nu aduce veștile de distrugere în sânul ei și nu ia în serios amenințările Diavolului, ci zi de zi se încrede în Domnul.

Iar în ultimul rând, nu du în patul tău certurile, cuvintele rele dintre tine și soția/soțul tău. Biblia spune să nu lăsăm să apună soarele peste mânia noastră, adică totul să se șteargă din mintea și inima noastră odată cu lăsatul serii pentru a nu distruge armonia căminului și armonia patului conjugal. Mulți se pun în pat bombănind, certându-se, reproșându-și lucruri, amintind greșelile și întorcându-și spatele, acest lucru e un mare păcat. Trebuie să lași soarele să tragă după el, odată cu apusul, toate motivele de ceartă și dezbinare. Iar dacă nu aveți putere, rugați Soarele Neprihănirii să ardă din voi orice ură și răutate.

Cu prețuire,
Toni Berbece