Skip to main content

Cea mai des întâlnită credință…

Cea mai întâlnită “credință” este cea în obișnuit, în ceea ce omul a făcut departe de Dumnezeu, dar s-a obișnuit așa și chiar dacă-l distruge fizic și spiritual, el crede în ceea ce face și nu vrea o schimbare în bine…

Sunt întemnițați care după 20 de ani nu mai vor să iasă afară, sunt femei bătute de bărbați, care nu-și imaginează o viață mai bună și cred că toți bărbații sunt la fel, iar când vine poliția să le aresteze soțul bătăuș raportat de vecini, femeia sare să-i bată pe polițiști. Sunt oameni ai străzii care primesc locuințe, dar ei nu mai sunt obișnuiți sau nu au fost obișnuiți și renunță la orice comfort.

Credința că a bea până la comă alcoolică e viață și bucurie, este credința a milioane de oameni, când ei zic că nu renunță la credința strămoșească aceea nu e cea în Dumnezeu, ci cea în beție. Ei s-au născut în beții și așa vor să rămână. Se mint că-L au pe Dumnezeu, dar dumnezeu lor e alcoolul…

Credința că a curvi cu oricine și oricând, că a avea o singură femeie sau un singur bărbat e plictisitor, că viața înseamnă destrăbălare este credința a milioane de oameni, asta numesc ei credința strămoșească în care s-au născut și la care nu vor să renunțe. Când tu vii să-i scoți cu Cristos și Scriptura din păcatul curviei sau al preacurviei și al schimonosirii sexuale, ei îți vor spune că au deja o credință, că fac o cruce peste păcat și că e Ok. Dar crucea lor este ca și crucea de aur de la gâtul mafioților, care vând femei și droguri.

Credința în minciună, furt, ură, invidie, mânie, violență, vulgaritate, mândrie și lăudăroșie, poftă stricată și neînfrânată este cea mai răspândiră credință, anume că poți intra în Cer cu toate acestea. Aceasta este poarta cea largă, care duce la pierzare, pe care mulți o confundă cu poarta Cerului. Credința că poți avea o relație cu Cristos fără a te ruga, fără a citi Scripturile, fără a te lăsa de păcat. Credința că te naști creștin, credința că păcatul face parte din creștinism, credința că Biblia și rugăciunea sunt doar pentru popi și enoriași slabi de minte, iar tu ești “deosebit” și-l poți fenta chiar pe Dumnezeu, aceasta este credința cea mai des întâlnită. Citind acest mesaj ești înștiințat și nu te mai poți dezvinovăți.

Isus a avut un cuvânt clar pentru oamenii aceștia: ”Și judecata este aceasta: Lumina a venit în lume, dar oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele” (Ioan 3:19 NTR). Vei continua să iubiți întunericul mințindu-vă că aveți o credință sau veți alege lumina?

Cu prețuire,

Toni Berbece