Skip to main content

Cel mai bun tratament pentru frică…

Te-ai întrebat vreodată ce trebuie să faci cu adevărat ca frica să dispară? Am văzut oameni care nu pot dormi din cauza ei, care intră în depresie din cauza fricilor de tot felul, din cauza gândurilor de genul: “Dacă fac cancer, dacă rămân fără job, dacă moare cineva drag, dacă fac un accident…?” Cum lupți cu adevărat cu frica?

Câmpul de război al fricii este mintea noastră, iar pentru a scoate acești dușmani din ea, pentru a distruge aceste gânduri distructive, pentru a ne curăți mintea trebuie să punem în locul gândurilor rele niște gânduri bune, iar gândurile bune sunt acelea în care începi să te gândești cu compasiune la alții, când începi să te gândești și la nevoile altora deja ai făcut mutarea câștigătoare, ai risipit gândurile pline de egoism despre tine și planurile tale și te concentrezi pe alții și pe ajutorarea lor.

Imediat cum i-ai ajutat pe semenii tăi în creierul tău s-a declanșat hormonul fericirii, pentru că Dumnezeu a pus în dărnicie o răsplată, deja simți răsplătirea în organismul tău. Ești inundat cu fericire, nu mai ai timp de văicăreală, de frică, de panică și de griji absurde. Acesta este motivul pentru care oameni ca Maica Tereza au devenit dependenți de ajutorarea altora. Isus a spus să ne iubim unii pe alții, iar acesta este cea dintâi poruncă și nu ne-am gândit niciodată că în porunca aceasta este medicamentul pentru noi.

Ai probleme cu frica, anxietatea, atacurile de panică, depresia? Fii darnic, începe să te concentrezi pe nevoile altora, caută să dăruiești orice oricui, ia-ți privirea de pe grijile tale și pune-o pe grijile altora. Vei găsi pacea!

Citiți cu voce tare cuvintele acestea și urmați-le: “Ce bine-i merge omului care face bine…căci el nu se clatină niciodată… el nu se teme de vești rele, ci inima lui este tare încrezătoare în Domnul (Prov. 112:5-7)!”

Cu prețuire,

Toni Berbece