Skip to main content

Cel mai tare concurs din istorie

Azi rulează pe posturile din România tot felul de concursuri, multe dintre ele regizate, multe dintre ele din calea afară de imorale, concursuri cum ar fi: Romanii au talent, Vocea României, Ferma, Asia Expres, Exatlon și altele.

Dar dați-mi voie să vă povestesc de cel mai tare concurs din lume care ține o viață. Probele sunt următoarele și sunt stabilite de Hristos:

Cine iubește pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. Iubirea față de Mine trebuie să întreacă orice altă iubire, pentru că vor fi zile în care va trebui să alegeți între mine și familie, între mine și cei mai dragi (Matei 10:37)!

Trebuie să-l iubiți pe aproapele vostru ca pe voi înșivă (Matei 22:39)!

Trebuie să vă luați crucea zilnic și să Mă urmați (Matei 16:24)!

Veți fi urâți de toate națiunile pentru Numele Meu, când veți fi persecutați într-un loc să fugiți în altul (Matei 10:22-23)!

Vă vor da să fiți chinuiți și vă vor omorî pentru Numele Meu (Matei 24:9)!

Cum am trăit Eu, trebuie să trăiți și voi, iar tot ce am făcut eu să faceți și voi, ba încă lucruri și mai mari (Ioan 14:12!

Doar cine va răbda până la sfârșit va câștiga, nu există premiu compensatoriu pentru cei care renunță pe parcurs, nimeni nu e felicitat pentru că a trecut doar unele probele, trebuie trecute toate câte ne vor ieși în cale pentru Numele Său (Matei 24:13)!

Așadar, creștinismul nu e un apendice al vieții noastre, nu e un hobby, nu e nici ceva ce se trăiește opțional sau din când în când, ci ceva pentru care trebuie să fii gata la orice oră să-ți dai viața și să renunți la orice, chiar la părinți și soț soție sau copii de va fi nevoie în vreo situație critică cum fac și azi sute de mii de martiri și oameni peigoniți pentru Hristos.

Tu pe unde te afli în acest concurs?

Doamne ajută!

Cu prețuire,

Toni Berbece