Skip to main content

Cercelul cu bucluc

Ieri am fost la spălătorie, iar băiatul care mi-a aspirat mașina mi-a povestit că zilele trecute a găsit în mașina unui cuplu un cercel, bucuros s-a dus să i-l dea doamnei, dar în loc să se bucure acea doamna s-a albit la față și i-a făcut soțului un scandal monstru, deoarece si-a dat seama că e cercelul amantei acestuia. Acest moment a fost ca momentul acel în care un domn și-a apelat din greșeală soția exact când își alinta amanta. Vă dați seama ce a ieșit.

Am profitat de experiența celui care mi-a aspirat mașina și i-am spus că în Biblie este un verset care spune: “Căci nu este nimic ascuns care nu va fi descoperit și nimic tăinuit care nu va ieși la lumină” (Marcu 4:22). Așadar, toate faptele noastre rele făcute pe ascuns vor fi descoperite în lumea aceasta cât și în lumea viitoare, dacă nu îi cerem lui Hristos să ne ierte si dacă nu ne lăsam de ele. Nimic nu va rămân nerăsplătită aici și dincolo, atât bine cât și rău. Poate crezi că poți scăpa de consecințele preacurviei, dar când îți e lumea mai dragă, poate când că îți speli mașina să pleci în concediu cu familia, chiar atunci ești dat pe față și se destramă tot.

Băiatul de la spălătorie îmi spunea că i-a părut rău că a găsit cercelul și că l-a înțeles pe domnul care avea și alte femei, că doar nu poți “să mănânci mereu aceeași ciorbă”. Aici este o gândire tare defectuoasă de care demonii profită pentru a distruge familii și să arunce copii în abandon și chin. I-am spus că am 35 de ani și că am cunoscut o singură femeie și că sunt tare fericit, dar nici nu-mi hrănesc pofta sexuală din spurcăciunea filmelor sau a imaginilor deșucheate. I-am spus că în viață îți dorești să faci ceea ce privești, dacă privești la mizerii le vei face, dacă privesti la Hristos si Scriptură le vei împlini. Așadar, problema nu e că nu putem trai cu o singura femeie în curăție, ci problema e că ne hrănim curviile într-un neam curvar și păcătos. Apoi i-am dat o carte de vizită și i-am recomandat să-mi asculte mesajele. Si-a dat seama că de fapt mă știe și că a mai urmărit predici de-ale mele. S-a rușinat de gândirea lui și a promis că va asculta în continuare Cuvântul.

E ușor să le vorbești oamenilor de puritate și de Hristos, ai zilnic zeci de ocazii, tu o faci?

Cu prețuire pentru adevăr,
Toni Berbece