Skip to main content

Oprește

Oprește frica înainte să-ți devină stăpân și de a te distruge. Când o simți în mintea ta scoate-o afară cu aceste cuvinte ale Mântuitorului: “Uitați-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră, și nici nu strâng nimic in grânare; și totuși Tatăl vostru cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai de preț decât ele?” De ce te porți mai prejos decât o vrabie, când nici măcar vrabia nu se îngrijorează, care-i cu mult mai neînsemnată decât tine. Fii demn, poartă-te ca un fiu și fiică de Dumnezeu. Când am cerut-o pe soție de nevastă a început să plângă și mi-a zis că n-avem cu ce să ne căsătorim, iar eu i-am zis că am un Tată care va purta de grijă. Am avut o nuntă de basm, iar binecuvântările au venit puhoi, încât n-am putut cheltui pentru nuntă cât Tata mi-a dăruit.

Oprește pofta înainte de a-ți deveni stăpân și de a te distruge. Dumnezeu când ne-a creat a avut încredere în noi că vom controla poftele, ne-a dat și mintea, dar și puterea de a o face. Nu ne-a creat roboți programați să mâncăm și să facem lucrurile cu porția. Dar azi văd mulți oameni distruși de pofte. Aseară am văzut o minune, ne-am rugat pentru un tânăr care ajunsese să consume ca drog până și otravă de șobolani, dar ieri a venit pentru prima dată la Biserică și ne-am rugat împreună, dedicându-se lui Hristos pentru totdeauna. Aseară mi-a spus: “Dumnezeu mi-a vorbit aici!” Tot Hristos i-a dat si puterea de a nu se mai droga. Dacă Diavolul exploata pofta lui, îl făcuse un sclav al plăcerilor și-l umilea astfel, Hristos l-a eliberat și l-a făcut stăpân peste pofte și peste plăcerile vieții, umplându-l de bucuria reală.

Oprește alergatul în lumea aceasta, închide ca Daniel în fiecare zi câteva minute bune ușa lumii acesteia și deschide ferestrele spre Cer. Daniel a făcut-o chiar și când a fost amenințat că e aruncat în malaxorul colților de lei, nu i-a păsat de oase si mușchi mai mult decât de suflet. Pentru acest om înțelept nu carnea îi era stăpân, ci Dumnezeu, iar când ai o relație cu Dumnezeu nicio amenințare nu te poate destabiliza. Oprește-te o clipă și închide cufărul comorilor pământești, cât mai aduni pe pământ? Deschide și cufărul comorilor cerești care se înmulțește prin dărnicie, bunătate, răbdare, vorbă bună, blândețe, rugăciune, adunatul Scripturii în suflet și neprihănire. Începe de azi dacă n-ai adunat nimic acolo unde hoțul nu fură, molia nu roade și nici rugina nu prăpădește.

Cu prețuire,
Toni Berbece