“Tâlharii” sunt cei care reduc închinarea la ritual, care profită de închinători pentru a-și face ei punga groasa și pe care-i interesează ca la Templu/Biserică să fie trafic de oameni și nu trafic de pocăință, “trafic de bani” nu și de sfințenie. “Tâlharii “sunt cei care sunt multumiți cu viețile stricate ale închinătorilor atât timp cât aceștia cotizează. “Tâlharii” sunt cei care nu pun accentul pe câștigarea de suflete, ci pe câștigarea de profit financiar, nu pun accentul pe câștigarea de închinători, ci de “abonați la servicii bisericești”, care vin doar să-și boteze pruncii, să se cunune (asta-i ordinea nefirească uneori) sau să-și îngroape câte un mort, dar în rest trăiesc în nelegiuire și destrăbălare. Acești “tâlhari” fură de fapt mântuirea oamenilor, mințindu-i că se poate ajunge în cer dacă ești membru într-un Cult/Biserică, dar fără a te lăsa de păcate. De aceea evreii fugeau la Ioan Botezătorul care-i întreba de păcate și nu mai mergeau la preoții care-i întrebau dacă mai au bani de jertfe. Ma rog ca și românii să înțeleagă că pocăința prin Hristos și nu ritualurile și banii duc în cer.
“Tâlharii” sunt cei care opresc puterea lui Hristos de a vindeca, de a elibera de demoni, de a restaura vieți. După ce Hristos a dărâmat mesele și scaunele “preoților bișnițari”, aceștia au căutat să-L oprească pe Hristos să mai facă minuni. Ei au turbat de mânie că El vindeca în Templul, care nu mai era al Domnului, ci era un Templu al neputinței în care orbul era maxim un cerșetor și nu o potențială minune a Domnului. Așa sunt multe Biserici, conduse de tâlhari, care tâlhăresc oamenii de puterea Duhului Sfânt, care ar putea să-i slujească, să-i vindece, să-i elibereze, să-i umple de daruri și de putere.
“Tâlharii” sunt cei care nu suportă ca Hristos să fie lăudat și ca toată gloria să fie dată Domnului. Tot după ce Hristos le-a distrus afacerea din Templu/Biserică, preoții au căutat să-i oprească pe copiii care strigau după Hristos: “Osana, fiul lui David!” Sunt tâlhari în Biserică, care vor ca slava să fie dată unui sistem, unor oameni, unor organizații omenești și nu lui Hristos. Caută să slăvească învățătorii omenești și nu pe Învățătorul Suprem. Ei caută să se pună bine cu sistemul și nu care cumva să-i iasă din cuvânt, chiar dacă sistemul este sterp, corupt și lipsit de ungerea Duhului Sfânt și dezbină Biserica lui Hristos, pe criteriul de etichete și “neloiaitate” față de omul care vrea închinare și supunere oarbă.
Tu faci parte dintr-o “peșteră de tâlhari” sau dintr-o Casă de Rugăciune a Domnului? Diferența dinte ele e mai sus. Ai de ales!
Cu prețuire,
Toni Berbece