Skip to main content

Covidul Andreei Esca

Apare Andreea Esca in mediul on line povestind cum ea, soțul și copilul au avut Covid 19, dar slava Domnului că acum sunt bine. Faptul că a venit subit și a trecut atât de repede și fără urmări ar trebui să ne dea speranță și nu teamă. Interviul Andreei ar trebui să ne liniștească pe toți, pentru că iată, Covidul se învinge relativ ușor comparândul cu Ciuma Bubonică, unde bubele acelea care supurau pe tot corpul făceau ca trupul omului să arate ca un cadavru în putrefacție, iar durerile erau insuportabile, majoritatea murind de durere înainte ca microbul să distrugă totul.

Întorcându-mă la Covid spun și eu, măi oameni buni, păi noi de așa ceva trebuie să ne speriem? De o formă de gripă mai severă care pentru majoritatea vine și trece? Cum bine mi-a spus o bătrânică: “Toni mamă, păi epidemia când vine rade, mor pe capete și nu se face bine mai nimeni. Ce epidemie e asta în care 98% se fac bine.” Poate că vom ajunge să avem cu toții Covid 19, că este extrem de contagios și oricum toți ne vom imuniza așa, dezvoltând anticorpi prin lupta cu virusul, iar 98% dintre noi vom trece prin ea cum am mai trecut prin alte gripe, poate un pic mai greu, unii având nevoie de ajutor artificial la respirat, însă un procent foarte mic. Dar e speranță. Și dacă ar fi ca cineva dintre noi să moară nici asta nu e problemă pentru un creștin, nu? Apostolul Pavel zice că pentru noi a muri este un câștig iar a trăi e Hristos. Unde e încrederea aceasta?

Așadar, vă spun și eu cum spune și Biblia: “Duhul omului îl încurajează când este bolnav, dar cine poate sprijini un duh zdrobit?” – Proverbe 18:14. Nu vă lăsați doborâți de teamă, cum au trecut alții prin Covid, iar acum povestesc cu mulțumire către Dumnezeu că sunt bine, poate că vor mai trece milioane, dar va fi bine având speranță în Dumnezeu. Nu vă lăsați doborâți de panică pentru că panica va agrava boala și va slăbi sistemul imunitar. Hai capul sus și mai ușor cu teama pentru trup când sufletul tău poate că e neîngrijit, dar veșnic.

Cu prețuire,

Toni Berbece