Skip to main content

Credințe false care îmbolnăvesc…

Credința în bani este înșelătoare, iar Apostolul Pavel ne spune: “Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor, iar unii, care au tânjit după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu multe dureri (1 Timotei 6:10).” Nu banii sunt problema, că ne trebuie și uneori chiar mulți, însă când iubești banii și uiți de Dumnezeu, familie si semeni atunci ai căzut din credința cea dreaptă.

Credința în oameni este înșelătoare, Profetul Ieremia ne spune: „Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor și își abate inima de la Domnul (Ieremia 17:5-7)!”. Așadar cine se roagă omului, cine așteaptă de la om vindecare, salvare și îl dă pe Dumnezeu deoparte, cine pune vreun sfânt sau orice alt om deasupra lui Dumnezeu este sub blestem. De aceea bolile de multe ori se acutizează, crizele nu se sting și demonii nu fug de rugăciunile noastre, pentru că ne rugam oamenilor și nu lui Hristos, singurul care poate primi rugăciunile oamenilor (Ioan 14:13-14).

Credința în demoni este cea mai periculoasă, iar oamenii alunecă adesea în ea prin vrăjitorie, ocultism, tarot, ghicitorie, chemarea de morți, reichi, yoga, channeling, “parapsihologii”, hipnoze, închinarea la îngeri (îngerii reali nu primesc închinare, ci de fapt demonii o primesc si comunica cu cei ce-i adoră și li se închin). Despre închinarea la draci Biblia ne vorbește în Apocalipsa: “Ceilalţi oameni, care n-au fost ucişi de aceste urgii, nu s-au pocăit de faptele mâinilor lor, ca să nu se închine dracilor şi idolilor de aur, de argint, de aramă, de piatră şi de lemn, care nu pot nici să vadă, nici să audă, nici să umble. Şi nu s-au pocăit de uciderile lor, nici de vrăjitoriile lor, nici de curvia lor, nici de furtişagurile lor” (Apocalipsa 9:20-21).

Singura credință care vindecă cu adevărat trupul, sufletul si duhul este credința în Hristos, iar Acesta a spus: “Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura (Ioan 7:38).” Orice altă religie este o poartă falsă și duce la pierzare. Dumnezeu n-are mai mulți Fii și nici mai mulți salvatori, ci a trimis pe unul singur pentru toți, iar acesta este Hristos (1 Timotei 2:5-6). Ce credință ai tu? În tine? Tot Biblia zice că inima omului este deznădăjduit de rea și că din inima omului ies adesea toate lucrurile rele care îl spurcă pe om? Ne zice tot Biblia că in vremurile din urma vor fi vremuri grele tot din cauza faptului că oamenii se vor iubi doar pe ei înșiși si plăcerile lor. Vrei să ai o credință curată și să fii o binecuvântare pentru cei din jur? Caută-L pe Hristos!

Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece