Skip to main content

Creștinii nepreacticanți…

Aud doar în România această ciudățenie de expresie, care de fapt e o minciună penibilă. E ca și cum ai spune că ești doctor fără studii, pompier fără să fi stins vreun foc, militar fără să fi tras cu o armă sau preot fără Biblie.

La noi poți fi creștin fără să fii citit vreodată Biblia, poți fi creștin fără să te rogi, poți fi creștin fără Biserică, poți fi creștin fără faptele neprihănite ale credinței.

La noi poți fi creștin în timp ce-ți necinstești trupul prin tutun, alcool și droguri. La noi poți fi creștin în timp ce trăiești în curvie sau preacurvie, la noi poți fi naș la botez sau nuntă în timp ce viața ta e o epavă, în timp ce ai amante/amanți și vicii fără număr.

La noi poți fi creștin fără să aperi valorile creștine, la noi poți fi creștin susținând avortul, depravarea și deviațiile sexuale, la noi poți fi creștin în timp ce drăcui, înjuri și blestemi, la noi poți fi creștin în timp ce practici prostituția, videochatul și alte forme de vânzare ale corpului spre practici curvare.

Dar la Dumnezeu nu merge. Pe noi ne putem minți, dar pe Dummezeu nu, El e sfânt, îngerii își acopera ochii înaintea sfințeniei Lui, în Apocalipsa ni se spune că bătrânii se aruncă la picioarele Lui și-și aruncă cununile de pe cap. Doar când vom ajunge înaintea Lui vom realiza ce “creștinism” de fațadă și mincinos există în țara aceasta 98% creștină. Din cauza ipocriziei noastre pierdem fiecare război de apărare a valorilor. Am pierdut Referendumul și vom pierde orice altă bătălie cât timp ne mințim că suntem creștini, deși dușmanul nostru Diavolul știe că de fapt mare parte dintre români sunt de partea lui nu prin ce declară, ci prin ce fac.

Fii creștin practicant, nu nepracticant!

Cu prețuire,

Toni Berbece