Skip to main content

Să fii romantic…

Să fii romantic nu înseamnă să-i iei flori doar în perioada de curtare “ca să o prinzi”, ci să-i iei flori toată viața, uneori și cu ultimii tăi bani, cu banii aceia care-ți trebuiau a doua zi pentru pachet la muncă și pentru cafea, lăsându-te pe tine și alegând să o faci fericită pe ea.

Să fii romantic înseamnă să cobori la doua noaptea la farmacie să-i medicamente pentru că o doare burta și nu te întorci pe cealaltă parte sforăind mai abitir.

Să fii romantic înseamnă să-i faci masaj la tălpile umflate până te dor degetele, să-i masezi spatele chiar dacă al tău doare mai tare.

Să fii romantic înseamnă să o înțelegi când o doare capul, să o lași să doarmă mai mult în timp ce tu faci micul dejun și speli vasele, să fii romantic înseamnă să taci când ea e nervoasă și nu să-i zgândări iritarea și mai mult.

Să fii romantic înseamnă să-ți ceri primul iertare chiar dacă simți că ea a gresit mai mult, să fii romantic înseamnă să o iubești în boală ca în sănătate, cu riduri ca fără riduri, cu câteva kg în plus ca și cu ele în minus, cu vergeturi ca fără vergeturi, cu părul vâlvoi ca atunci când e coafată, să o iubești așa cum e ea naturală, fără a-ți dori ca cel puțin un singur lucru, o singură formă sau curbă a corpului să fie altfel. Să fii romantic înseamnă să o vezi mereu perfectă și să-i spui mereu acest lucru.

Cu prețuire pentru toți romanticii,

Toni Berbece