Skip to main content

Cum devin Antena 1 și iUmor tot mai mult promotori ai batjocurii la adresa lui Dumnezeu…

Vine un băiat la emisiunea iUmor, care e catalogat ca fiind foarte deștept doar pentru că a citit el cum explodează “Sorii”, care ne spune cum s-a născut Pământul și cum ne tragem noi din maimuță și apoi concluzionează: “Nu există Dumnezeu!” Mai bagă și o chestie de ecologie ca să ne impresioneze și mai tare: “Strângeți peturile!”, mai bagă și o chestie despre iubire: “Iubiți-vă unii pe altii că doar noi pe noi ne avem!” După care mai jignește și preoții cum că sunt aroganți că știu ei ce vrea Dumnezeu, iar rezultatul este că unii spectatori și telespectatori naivi îl aplaudă în picioare.

Apoi, colac peste pupăză, concluzionează unul dintre jurați că oamenii cu mai mult de doi neuroni pricep clar mesajul acesta și că tipul are dreptate, că doar nu ar exista un Dumnezeu care să ne verifice bârfele, păcățelele sau chiar autosatisfacerea sexuală. De fapt vedeți asta e cea mai bună concluzie. Noi vrem să dovedim că nu există Dumnezeu, deși în sine aceasta este cea mai mare prostie, un lucru imposibil de fapt, doar pentru că nu vrem să dăm socoteală. E ca și cum copiii zic dintr-o dată că nu există părinți pentru că nu mai vor să mănânce ciorbă și pentru că vor să se uite pe net cât vor ei, e ca și cum elevii ar spune că nu mai există profesori doar pentru a scăpa de examene, e ca și cum am nega existența poliției pentru a fura în voie, e ca și cum am nega existența partenerilor de viață pentru a putea preacurvi în voie. Negarea lui Dumnezeu este de fapt la o scară mai mare acest principiu, negarea Celui care ne va trage la răspundere. Este o distrugere a vocii care ne spune să trăim frumos, tocmai pentru a trăi urât și distructiv.

Vreau să le spun acestor oameni care se chinuie penibil să-L nege pe Dumnezeu, că în lume au existat și există oameni de știință care au demonstrat cu adevărat existenta unui Creator, oameni care descoperind Planete, Super Nove, Galaxii, formule matematice și chimice, oameni care au îmbunătățit calitatea vieții, oameni care descoperind puterea Universului și care s-au înclinat înaintea Autorului, iar printre aceștia sunt: Galileo Galilei (1564–1642, fizician, astronom); Isaac Newton (1642–1727, om de știință englez, alchimist, teolog, mistic, matematician, fizician și astronom), Nicolas Copernic (1473–1543, a fost un astronom și cosmolog, matematician și economist, preot și prelat catolic, care a dezvoltat teoria heliocentrică a Sistemului Solar); Gregor Mendel (1822–1884, călugăr augustinian și cercetător științific, cunoscut ca fondator al geneticii); Louis Pasteur (1822–1895), om de știință francez, pionier în domeniul microbiologiei); Blaise Pascal (1623–1662, matematician, fizician și filosof francez); Williams Ramsey (1852–1916, chimist scoțian, laureat al Premiului Nobel pentru chimie 1994), cât și mulți alții.

Nu mai credeți toate balivernele unora care vor să-și ucidă cugetul pentru a face ce vor ei cu viața lor. Biblia, mai exact cartea Psalmilor, o spune clar: prostul, nebunul și păcătosul spun în cor: “Nu există Dumnezeu!” Nu eu am făcut afirmația aceasta, ci Biblia. Vă rog frumos nu mai aplaudați în picioare aceste categorii de oameni. Iar Biblia nu este cum ar vrea Satana să ne-o prezinte, ca pe o carte de adormit copiii și pentru a ne potoli absurd fricile, ci Biblia este cartea care ne conduce spre salvarea sufletelor prin Hristos, iar trupurile vor beneficia de pe urma vindecarii sufletești, bineînțeles. Un om deștept păstrează în el vocea aceasta: Există veșnicie, iar dincolo tot Dumnezeu este Stăpân!

Cu prețuire,

Toni Berbece