Skip to main content

Cum să vă feriți de lupi…

Lupii vor pune poveri grele pe umerii voștri, însă nici cu un deget nu le vor purta. Vă vor minti că cu cât dați mai mulți bani la Biserică si sunteți mai săraci, cu cât vă abțineți mai mult de la mâncăruri si cu cât țineți mai strașnice o zi anume, cu cât ocoliți mai mult Biserica în genunchi, cu cât faceți mai multe pelerinaje în locuri așa zis sfinte, cu cât vă îmbrăcați mai zdrenturos si vă plângeți mai mult, cu cât cântați mai “acapela si mai trist” cu atât veți fi “mai mântuiți”. Mântuirea la ei este o chestiune de efort personal. Ei nu vă spun că salvarea vine prin credința în Hristos si ca vine cu o mare libertate si bucurie a sufletului, iar faptele decurg din această credința. Eu nu sunt mântuit că fac ceva prin efort personal, ci sunt mântuit că m-am încrezut in Hristos din care curge puterea de a fi sfânt (acesta se numește har). Biblia spune: “Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă; şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu; 9 nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni (Efeseni 2:8-9).

Lupii vor face staule din care să se îngrașe pe ei, vor privatiza Biserica si o vor supune lor nu lui Hristos, adică nici Duhul Sfânt nu are un cuvânt de spus peste “Biserica lor”, Scriptura va fi ”modificata” acolo unde nu le convine si vor crea propria lor doctrina prin care oamenii să fie ușor de manipulat si de folosit ca niște robi religioși. Biserica este a lui Hristos, iar preoții si pastori sunt administratori ai harului in folosul turmei, ei nu stăpânesc, ci slujesc după cum spune Scriptura: “Păstoriţi turma lui Dumnezeu care este sub paza voastră, nu de silă, ci de bunăvoie, după voia lui Dumnezeu; nu pentru un câştig mârşav, ci cu lepădare de sine. Nu ca şi cum aţi stăpâni peste cei ce v-au căzut la împărţeală, ci făcându-vă pilde turmei (1 Petru 5:2).”

Lupii predica de la aceleași amvoane ca pastorii, lupii cânta la fel ca pastorii, lupii se roagă la fel ca pastorii, plâng la fel ca pastorii, însă ii veți cunoaste după roade, ei nu iubesc sfințenia si nici nu iubesc unitatea turmei lui Hristos, pe ei ii interesează doar pământul, nu pot privi la Biserica ca la o Mireasa a lui Hristos, ci privesc ca la o pradă si ca la un motiv de mandrie personala. Lupii nu pot face nimic dacă nu le aduce mândrie si finanțe, pentru ei faima si banii sunt esențiali, nu mișca dacă nu sunt mangaiati pe ceafa si lăudați in fata turmei si nici nu “predica” dacă nu le iese “cașcaval”. Ei sunt doar pe ceartă, dezbinare, denigrare si câștig mârșav. Si încă ceva, ei urăsc persoana Duhului Sfânt care aduce daruri turmei ca aceasta sa identifice lupii si sa-i dea afara, de aceea lupii urla cel mai tare contra lucrării Duhului Sfant si contra oamenilor plini de Duhul Sfânt, își arată coltii cel mai des contra acești lucrări. Așadar, feriti-vă de lupi ca s-au ridicat mulți peste turma lui Hristos, dar a venit vremea ca Pastorul Cel Mare sa-si ia ciomagul si sa facă curat. Vin vremuri de curatire a conducerii Bisericii lui Hristos!

Cu prețuire,
Toni Berbece