Skip to main content

Înmormântat cu alai, dar ajuns în Iad

În ziua înmormântării lui John Lenon s-au adunat 30.000 de oameni în Liverpool (orașul natal) si 50.000 în New York, iar la ora 2 p.m. toate radiourile și-au încetat transmisiunea pentru 10 minute. Deși a fost plâns de aproape tot mapamondul, Lenon a fost un ateu care la un moment dat a spus împreuna cu trupa sa Beatles că sunt mai celebri decât Hristos. Ironia sortii a făcut să fie împușcat chiar de unul dintre fani, adică celebritatea l-a ucis înainte de vreme. Biblia spune: “Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său” (Matei 16:26).

În ziua înmormântării Prințesei Diana 2,5 miliarde de telespectatori au privit slujba dedicată acesteia. Îmi aduc aminte cum cu o mare tristețe am urmărit si eu acest eveniment tragic, eram un copil si simțeam că ceva a fost irosit pentru vesnicie, mai târziu am realizat că sufletul ei zbuciumat a pierdut nu doar un trup, ci si veșnicia. A fost o prințesă care s-a răzbunat pe escapadele soțului ei, Print al Angliei, prin si mai multe escapade si prin concubinajul cu cel lângă care a murit în accidentul acela tragic. Degeaba privesc 2,5 miliarde de oameni înmormântarea ta, dacă îngerii nu pot primi cu bucurie sufletul tău la Judecată. Isus Hristos a zis: “Tot așa, vă spun că va fi mai multă bucurie în cer pentru un singur păcătos care se pocăiește…” (Luca 15:7).

Regele muzicii Rock and Roll, Elvis Presley, a murit de supradoză pe “tron” (wc). Tatăl sau Vernon a ordonat să fie bine tuns si machiat pentru a arăta perfect în fața celor 30.000 de fani, care au trecut prin fața cosciugului deschis. Dar Biblia ne spune că degeaba arătăm bine într-un cosciug, chiar de aur fiind, dacă nu arătăm bine înaintea Tatălui, iar singurul care ne poate face să arătăm bine înaintea Lui este Hristos: “ca să înfățișeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă și fără prihană” (Efeseni 5:27).

Regele Asa a fost așezat la înmormântare pe un pat plin de mirodenii, Regele Saul a fost plâns cu o cântare compusă chiar de David si pe care a învățat-o tot poporul, Regele Manase a fost înmormântat în cea mai frumoasa grădină din Israel, grădina lui Uza, însă toți aceștia au ajuns în Iad din cauza păcatelor si nepocăinței lor. Tu vrei doar să fii înmormântat bine (ceea ce nu te încălzește cu nimic) sau vrei să ai parte de Rai prin credința în Hristos și printr-o viață curată prin El?

Cu prețuire,
Toni Berbece