Skip to main content

Cum și de unde se ia lumina…

Lumină nu se ia doar o dată pe an, ci lumina se ia de fiecare dată când deschizi Biblia. Dacă mergi o dată pe an să iei o lumânare aprinsă si ai grijă să nu o stingi până acasă, dar tot restul anului ții Biblia închisă și stingi lumina credinței prin păcat, atunci e degeaba. Cu un obicei creștinesc nu devii creștin, cum cu o floare nu se face primăvara.

Lumina nu se ia doar o dată pe an, ci lumina se ia mereu când prin rugăciune deschizi Cerul deasupra ta si coboară pe acolo lumina lui Hristos peste tine. Dacă ții cerul închis tot anul, dar deschizi o dată pe an ușa Bisericii pentru a lua o lumânare crezând că aceea te va sfinți atunci te înșeli. Spre iad merg mulți cu lumânări în mâini, pentru că în inimi au ură, minciuni, furt, bârfă, curvii și alte păcate. Diavolul e mulțumit dacă al tău creștinism se rezumă la o lumânare, cum și Hristos a dat clar de înțeles că nu cei ce mor cu lumânări la capul patului au viata de apoi, ci doar cei care trăiesc în neprihănirea Lui.

Lumina nu se ia doar în această noapte, ci lumina se ia în fiecare clipă când alegi să urmezi vocea Duhului Sfânt si nu vocea Diavolului. Degeaba duci azi o lumină în casa ta dacă nu socoți de acolo drogurile, alcoolul, țigările, pornografia, curvia si alte lucruri scârboase. Lumina aceea nu te va scuti de Judecată, ci din contră, va fi încă o dovadă că ai trecut pe la Biserică și că trebuia să înțelegi ceva. Dacă iei azi lumină, ia și învățătura lui Hristos cu tine, citește-o zilnic, roagă-te zilnic și atunci va avea sens ce faci. Altfel, va fi doar un alt gest irelevant făcut de “creștin nepracticant”. Tu ce fel de creștin ești și de unde îți iei lumina?

Hristos a înviat!

Cu prețuire,
Toni Berbece