Skip to main content

Am bifat și anul acesta…

Am bifat si anul acesta un post al Paștelui, dar dacă continuăm tot anul cu postul de la Scriptură și de la Rugăciune, dieta aceasta sfântă nu ne va ajuta la nimic. Am auzit de îmbuibare de mâncare, dar niciodată de îmbuibare de Scripturi, pentru că Hristos a spus că ne rătăcim deoarece postim de la Scripturi, pentru că nu le “mâncam” zilnic și astfel dăm în orbire și rătăcire sufletească, așa au ajuns unii in perioada Paștelui nu la Biserică și nici la Preot/Pastor, ci la guru, care a mai făcut niște incantații peste ei, dar nimic despre viața de apoi și nevoia de sfințire. I-a binecuvântat peste păcate, e ca si cum ai da cu parfum peste hainele nespălate de ani de zi.

Am bifat și anul acesta un mers la Biserică și un luat de lumină, am pus candela aceea roșie de plastic, dar stinsă, pe sertarul cu amintiri, am pus-o undeva la întuneric si peste ceva timp va ajunge la gunoi, deci nu ne ajută cu nimic dacă nu luăm zilnic lumină din Hristos. Eu port mereu o candelă în suflet, iar aceea este Cuvântul, pentru că iată ce a spus Psalmistul: Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea (Psalmul 119: 105). Candele lumii acesteia se sting repede, dar Cuvântul Vieții nu se stinge niciodată.

Am bifat si anul acesta un Paște, dar a trecut și acesta fără să citim măcar una dintre Evanghelii, fără să memoram măcar un verset din câte a spus Hristos, fără să-I facem măcar o promisiune că vom fi ca El, fără a vorbi cu El măcar o secundă. Am bifat un Paște, am bifat o luare de lumină, am bifat un post și o slujbă, dar am ratat din nou șansa de a fi sfințiți și curățiți de curvii, avorturi, divorțuri, drăcuieli și înjurături, am ratat șansa de a fi sfințiți prin Cruce, am ratat șansa ca popor de a scapă de alcoolul care a curs iar râuri chiar de Paște, iar cel mai trist este că mulți vor rata si Raiul. În Iad vor ajunge mulți care doar au bifat sărbătorile creștine, dar fără a fi creștini. În iad vor ajunge mulți care au luat lumină de la o lumânare, dar niciul care a luat lumină din Scripturi. Creștinismul se trăiește tot anul, nu doar de Sărbători!

Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece