Skip to main content

Dacă ai…

Dacă ai un pic de făină pe fundul unei pungi bucură-te, acea făină este un potențial miracol. Dumnezeu o poate face atât de multă încât să umple saci, cum a făcut prin Ilie cu făina văduvei din Sarepta.

Dacă ai 100 ml de ulei pe fundul unei sticle, bucură-te, acel ulei este un potețual miracol. Dumnezeu poate face sute de litri din el, cum a făcut prin Elisei cu uleiul văduvei proorocului.

Dacă ai ferestre la casă, bucură-te, pentru că pe ferestrele tale poate face să intre prepelițe cum au căzut peste tabăra evreilor din pustie.

Dacă efectiv nu mai ai nimic, tot bucură-te, pentru că timp de 40 de ani peste evrei a picat mană, deși tot ce aveau erau doar farfurii goale.

Noi nu ne bazăm pe ce se vede, ci pe ceea ce nu se vede și poate lua ființă la porunca lui Dumnezeu. El a făcut toate lucrurile din nimic, El a făcut în câteva zile miliarde de tone de pești, de animale, de plante și de multe altele. Pentru el a repeta acest eveniment la o scară mult mai mică e o nimica toată.

Încredeți-vă într-un Dumnezeu al minunilor. În vremuri de criză apar minunile, cântările sunt cântate mai cu foc, rugăciunile sunt făcute mai cu lacrimi și mai fierbinți, iar predicile sunt practice și la obiect și nu se mai bat câmpii. Este o vreme a minunilor și a credinței. O vreme a întoarcerii oamenilor cu fața spre Dumnezeu și spre Casa Lui!

Cu prețuire,

Toni Berbece