Skip to main content

De ce cred în îngeri…

Mergeam acasă la un bătrânel care în ultimii an de viață și-a pierdut aproape complet memoria, adesea nu-și mai recunoștea nici soția. Noi tinerii care-l vizitam îl puneam să ne povestească ceva palpitant din viața lui, știind că ne spune mereu același lucru. Ne povestea de fiecare dată cum a adormit el pe Valea Oltului la volanul camionului și s-a trezit aproape de București tot la volan, iar mașina mergea fără probleme. Această experiență l-a marcat așa de tare încât chiar dacă a uitat aproape totul, așa ceva nu a putut uita. Ne era greu să credem, însă dacă privești în viața ta sigur e un miracol pe care nu ți-l poți explica, dar care cu siguranță l-ai văzut cu ochii tăi. Acel miracol, acea protecție, acel ajutor nesperat, sigur a fost mâna lui Dumnezeu prin ingerii Săi.

Îmi aduc aminte că împreună cu familia am mers la râul Argeș să facem baie în niște gropi imense din care se scotea nisip pentru contrucții, când Argeșul se umfla umplea gropile de pe mal cu apă, ele fiind ca niște piscine naturale. Pe vremea aceea nu prea existau în comerț colaci speciali de baie, ci orice Dacie avea o cameră pe care o umflai și cu care intrai în apă. Eu cu fratele meu am intrat amandoi în acel colac spate în spate. Era așa de strâns pe noi încât greu puteam ieși. Ne-a trecut prin minte să intrăm în apă lipiți la brâu de colacul acela. Cum am intrat ne-am și întors cu capetele în jos. Deși ne-am zbătut zdravăn nu ne puteam întoarce, eram prea departe de părinți sau de alți oameni pentru că alesesem o “piscină” mai îndepărtată. Vă spun că am fost convins că voi muri acolo, deja înghițisem destulă apă, dar în ultimile secunde cât mai aveam viață în noi, parcă cineva ne-a întors și ne-a și tras la mal. Nu am văzut pe nimeni, dar cu siguranță a fost un înger.

Biblia ne spune prin Isus să nu facem rău copiilor pentru că îngerii lor văd pururea fața lui Dumnezeu, cumva ne vor pârâ înaintea Lui dacă vom face rău acestor ființe așa de fragile și uneori lipsite de ajutor, e vorba și de avort aici (Matei 18:10). Deci iată că este adevărat că fiecare dintre noi primim cel puțin câte un înger. Apoi David ne spune că îngerii Domnului efectiv fac tabără în jurul celor neprihăniți, pentru că aceștia au nevoie de protecție în războiul spiritual pe care-l au de dus. Deci îngerii există și sunt chiar una dintre cele mai mari binecuvântări pe care omul le primește. Vă mai spun ceva, când un om alege să trăiască în nelegiuire, Dumnezeu își poate retrage sprijinul acordat acelui om, își poate retrage îngerii protectori. Și încă un lucru, îngerii nu vor primi niciodată închinarea oamenilor, ei dau toată slava lui Dumnezeu și nu vor accepta ca tu să-i slăvești, să li te închini ca lui Dumnezeu (Apocalipsa 19:10).

I-ai mulțumit tu lui Dumnezeu pentru îngerii care te-au protejat până acum?

Cu prețuire,

Toni Berbece